FOTOĞRAF: Sözcü- Zekeriya ALBAYRAK

Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla binlerce kişi, Anıtkabir'i ziyaret etti. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ziyaretçi, sloganlar atarak, Anadolu Meydanı´ndan Anıtkabir'e yürüdü. Anıtkabir girişinde görevli askerler, Türk bayrağı ve Atatürk posteri dışında hiçbir yazılı pankart, döviz ve flamanın içeri sokulmasına izin vermedi.

[old_news_related_template title="Meclis özel oturumunda 'yeni anayasa' gerilimi: Milli iradeyi sattınız!" desc="Meclis'in 23 Nisan özel oturumu 'referandum atışmasına' dönüştü. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'YSK tarafından meşruiyeti tartışmalı hale getirilen mühürsüz seçim nedeniyle bu kürsüden bir bakana soru soramayacağız' sözleri Meclis'te tansiyonu yükseltti. Kılıçdaroğlu kendisine tepki gösteren AKP'lilere 'Beni dinlemek zorundasınız. Milli iradeyi satıyorsunuz. Milletin iradesi kimseye teslim edilemez' diye yanıt verdi.Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na yanıt için ikinci kez, CHP lideri ise üçüncü kez kürsüye söz aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'cevap hakkını' kullanmasının ardından oturuma olağan akışında devam edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/meclis-487-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-meclis-oturumunda-referandum-gerilimi-1810997/"]

anit4880İlk törenin ardından Yoğun kar yağışı yüzünden öğrenciler okullarına gönderildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Anıtkabirde düzenlenen törene TBMM Başkanı yerine vekili Ahmet Aydın, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bazı bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Törene katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli, mozeleye çelenk bırakılırken arka sıralarda durdu.

anit2880 anit3880 anit5880