Hava Durumu

:

:

:

Anıtkabir’deki Türk Bayrağı Amerikan kolejinde dalgalanacak

09 Eylül 2019 Pazartesi 14:54

SONMANŞET.COM- Anıtkabir'de düzenlenen törenle teslim alınan bayrak, 132 yıllık lisenin açılış töreninde öğrencilerin omuzlarında gururla taşınarak Tarsus Amerikan Kolejinde göndere çekildi

Anıtkabir’deki Türk Bayrağı Amerikan kolejinde dalgalanacak

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Büyük Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de dalgalanan ve 30 Ağustos 2019’da yenisi ile değiştirilen Türk bayrağı, Sağlık Ve Eğitim Vakfı’nın (SEV) talebi üzerine, Tarsus Amerikan Koleji’ne (TAC) getirildi. Anıtkabir’de düzenlenen törenle teslim alınan bayrak, 132 yıllık lisenin açılış töreninde öğrencilerin omuzlarında gururla taşınarak Tarsus Amerikan Kolejinde göndere çekildi

Türkiye’nin en köklü okullarından 132 yıllık geçmişe sahip Tarsus Amerikan Koleji (TAC), yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününe, Anıtkabir’den getirilen Türk bayrağının eşliğinde yapılan coşku ve gurur dolu bir törenle başladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de sürekli dalgalanmakta olan ve 10 Kasım hariç hiçbir zaman yarıya indirilmeyen “Türk Bayrağımız” zaman zaman yenisi ile değiştiriliyor. Yenisi ile değiştirilen bayrak ise temizlenip tamir ediliyor, ütülenip özel kutusu içinde hazırlanıyor ve onu koruyup sergilemeye talip olan kurumlara törenle teslim ediliyor.

Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), bir süredir Anıtkabir’de dalgalanmış olan ve 30 Ağustos 2019’da yenisi ile değiştirilen Türk bayrağını Tarsus Amerikan Koleji’ne götürmek üzere talepte bulundu. SEV’den yapılan talep üzerine bu özel bayrak, 3 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen bir törenle  teslim alındı. Anıtkabir Komutanı Albay Hakan Osman Sert ve bir önceki dönemin Anıtkabir Komutanı Albay Muzaffer Taytak tarafından Türk bayrağı, SEV’i temsilen,  SEV Yönetim Kurulu Üyesi Refik Kutluer’e teslim edildi.

Anıtkabir’den Tarsus’a getirilen Türk bayrağı, SEV yönetimi tarafından 9 Eylül'deki açılış töreninde Tarsus Amerikan Koleji yönetimine devredildi. Öğrencilerin ellerinde ve omuzları üzerinde gururla taşınan bayrağımız, bundan sonra okulun 132 yıllık tarihi kampüsünde sergilenecek ve her yıl açılış törenlerinde gururla dalgalanmaya devam edecek.

SEV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeleri, SEV yöneticiler ve mezunlarının katıldığı açılış törenine TAC velileri de yoğun ilgi gösterdi. Törene katılanlar, bu özel bayrağın Tarsus’ta ve okullarında korunuyor olmasından büyük gurur duyduklarını ifade ettiler.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.