Yaşam
Giriş Tarihi : 24-01-2020 13:16   Güncelleme : 24-01-2020 13:59

Anıtının Başında Anıldı

24 Ocak 1993’de Ankara’da evinin önündeki otomobiline konan bomba koyularak katledilen Türkiye’nin basın tarihindeki önde gelen isimlerinden olan Uğur Mumcu, ülkenin birçok noktasında olduğu gibi Gerze’de de anıldı

Anıtının Başında Anıldı

Türkiye basın tarihinin önde gelen isimlerinden biri olan Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 tarihinde, Ankara’da evinin önündeki otomobiline konan bombayla katledilerek öldürüldü.

51 yaşında aramızdan ayrılan Mumcu, ölümünün 27. Yılında da ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Gerze’de de anıldı.

Gerze Uğur Mumcu Meydanında yapılan anma etkinliğinde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Şahin bir konuşma gerçekleştirdi.

Şahin yaptığı konuşmada;

“Bugün 24 Ocak 2020

Bundan tam 27 yıl önce yani 24 Ocak 1993 tarihinde kahpece ve haince düzenlenen bir suikast sonucu yitirdiğimiz ülkemizin nadir yetiştirdiği büyük devrimci bir yazarı ve Atatürk sevdalısı kalpaksız kuvvacı Uğur Mumcu’yu anmak için bir araya geldik.

Değerli dostlar, nedense Ocak aylarını pek sevmem. Uğur Mumcu gibi, daha bir çok vatan sever hep ocak aylarında suikasta uğrayarak ebediyen aramızdan ayrılmışlardır.

Profesör doktor Ahmet Taner Kışlalı, Doçent Doktor Bahriye Üçok, Profesör Doktor Muammer Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan ve daha niceleri, saymakla bitmiyor maalesef…

Uğur Mumcu devrimci bir inanç ve mücadelenin adıdır. Uğur Mumcu Mustafa Kemal düşüncesinin yirminci yüzyılda bayraklaşan kalpaksız bir kuvvacının adıdır.

Değerli dostlar, söylenecek daha çok söz var. 27 yıldan bu yana Mumcu’yu hep özlemle andık. Hala onu çok özlüyoruz her zaman da özleyeceğiz.

Uğur Mumcu hakkında methiyeler düzecek değiliz. Halkımız onun ne kadar büyük, hiçbir baskıdan korkmadan devrimci ve vatansever yazar olduğunu en az bizler kadar biliyor. Ancak bu suikastlardan medet umanlar şunu iyi bilsinler, Uğur Mumcu’lar hiç ölmezler. Sevgili Uğur Mumcu’yu özgürlük, bağımsızlık uğruna ve hayatı pahasına verdiği mücadeleden dolayı saygılarımız ve şükran duygularımızla anıyoruz.

Katılımlarınızdan dolayı sizleri en içten saygılarımla selamlıyorum” diyerek Uğur Mumcu’ya olan sevgi ve saygılarını bir kere daha dile getirmiş oldu.

Ayrıca yapmış olduğu konuşmanın ardından Gerze’de bulunan Uğur Mumcu Anıtı için kaldırılma söylemlerine karşı “Biz hayatta olduğumuz sürece bu anıt burada kalacaktır. Hiçbir güç bu anıtı buradan kaldıramaz. Kaldırmak isteyenlerin de her zaman karşısında duracağız” diyerek tepkisini belirtti.

Soğuk ve yağışlı kış gününe rağmen bir çok vatandaşın katıldığı anma etkinliği, Uğur Mumcu’nun anısına kırmızı karanfillerin anıtına bırakılmasının ardından etkinlik sona erdi.

AdminAdmin