Android kullananlar dikkat!

Serkan Açıkgöz yazdı

18 Haziran 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba sevgili okurlarım. Bu haftaki teknoloji makalemize Android kullanıcılarına ‘güvenlik önlemlerinizi alın’ uyarımızla başlayalım. Google Play Store’da hızla yayılan bir tehditten bahsediyorum. Android kullanıcılarının kâbusu olan‘Xavier’ isimli tehdit yeniden hortladı! Dün yayınlanan bir rapora göre kullanıcıları tehdit eden bu kötü amaçlı yazılım Play Store'da hızla yayılmaya devam ediyor! shiftdelete.net’te yer alan bilgilere göre Google Play Store'da kötü amaçlı yazılım paniği yaşanıyor. Banka hesabı veya benzeri kişisel bilgilerinizi öğrenmek için geliştirilen Xavier adlı kötü amaçlı yazılımın, 800'den fazla Android uygulamasına bulaştığı ortaya çıktı. Çoğunlukla ücretsiz uygulamalara bulaşan Xavier virüsü, reklamlar yoluyla kullanıcıların kişisel bilgilerine rahatlıkla ulaşabiliyor. Xavier, özel bilgilerinize kolayca ulaşarak, sizi zor durumlara sokabiliyor. Güvenlik uzmanları yapmış olduğu açıklamada bu virüsün uzaktan kontrol edilerek, tek bir tık ile sizin tüm kişisel bilgilerinize ulaşabileceğini ve gerekli güvenlik önlemlerini almanız gerektiğini hatırlatmakta.

Google’a rekor ceza!
Son zamanlarda ülkemizde de sıkça yaşadığımız bazı web sitelerine erişim engelinin bir benzeri de Avrupa Birliği’nin Google’a rekor ceza keseceği bilgisi ile duyuruldu. Avrupa Birliği'nin aldığı karar Google'ı bir hayli sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. Erişim engellenmeyecek fakat Google'ın arama sonuçlarını suistimal etmesi yüzünden dava açılabilecek. Avrupa Birliği'nden yapılan açıklama ile Google'ın arama sonuçlarını suistimal etmesi sebebiyle 1 milyar euro'luk bir ceza kesileceği belirtildi. Eğer AB’nin bu iddialarında Google suçlu bulunursa, Avrupa Birliği'ne, geçtiğimiz yıl elde ettiği gelirin yüzde 10'unu vermek durumunda kalacak. Google'ın geçtiğimiz yılki geliri 90 milyar dolar. Bu durumda alabilecekleri ceza ise 9 milyar dolar civarına.

iPhone Galaxy’yi geçti
Android ve iOS arasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Yayınlanan ilk çeyrek satış sonuçları ABD’de Android'in kan kaybettiğini, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ise en çok satan telefon olduğunu ortaya koydu. Akıllı telefon ve işletim sistemlerinin 2017 yılının ilk çeyrek sonuçları açıklandı.Rapora göre ABD'de daha çok iOS işletim sistemli telefon kullanılıyor. Asya’da ise iPhone satışları ve iOS cihaz kullanımında bir düşüş görünüyor. Samsung ABD'de iyi bir performans gösteremedi. ABD pazarında %36.5 oranla en çok iOS kullanılıyor. Bu geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 5,8'lik bir artış yaşandığını gösteriyor. Yetkililer bu satışların çoğunun %20.1 ile iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri olduğu belirtildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi