Anasayfa Haber Minecraft: Education Edition Chromebook’a Geldi

Minecraft: Education Edition Chromebook’a Geldi

minecraft chromebook

Minecraft: Education Edition’ın Chromebook sürümü kullanıcılar için aktif hale getirildi.

Microsoft, Pazartesi günü Minecraft: Education Edition’ın artık Chromebook’larda da mevcut olduğunu duyurdu. Minecraft: Education Edition’ın Chromebook sürümü, diğer sürümlerdeki özelliklerin aynısını kullanıcılara sunuyor. Ayrıca platformlar arası oynamayı da destekliyor. Böylelikle kullanıcılar oyunun iPad veya PC sürümündeki öğrenciler ile işbirliği yapabiliyor.

Teknoloji devi, kullanıcıların oyuna Google hesapları ile giriş yapmasını sağlamak için uğraşıyor olsa da henüz oyuna giriş yapmak için Microsoft hesabı gerekiyor. Ayrıca, oyundan çok bir eğitim aracı olarak görülen Minecraft: Education Edition’a erişebilmek için Microsoft 365 for Education lisansı gerekiyor. Dolayısıyla, bu lisansa sahip değilseniz Minecraft’a erişebilmek için Android sürümünü kullanmanız gerekecek. Tabi bunun için de Chromebook’unuzun Android uygulamalarını destekliyor olması şart.

Minecraft: Education Edition’ın Chromebook sürümü ile beraber tüm platformlardaki kullanıcılar için geçerli olacak ek özellikler de kullanıcılara sunuldu. Öğrencilere bal arıları ve tozlaşma hakkında bilgi vermek için tasarlanmış 11 yeni STEM dersi başlatmak isteyen Microsoft, Amerikan Arıcılık Federasyonu’nun Çocuklar ve Arılar programıyla iş birliği yaptı. Böylelikle yeni güncelleme, yeni çeteler, bal blokları, arı kovanları, etiketli öğrenme etkinlikleri ve daha fazlasını içeriyor.

Son olarak, Mac dışındaki tüm cihazlarda otomatik olarak sunulan güncelleme ile ilgili ek ayrıntılara Minecraft: Education bloğundan ulaşabileceğinizi belirtelim.