Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Vatandaşlar, İzmir-Aydın Karayolu’ndan Çamlık kavşağı girişinin acilen ele alınmasını, Gökçealan ve Kirazlı yollarının da çizgilerinin çizilmesini istiyor

25 Ağustos 2021 Çarşamba günkü köşemde, “Selçuk’tan Çamlık ile Gökçealan ve Kuşadası’ndan Kirazlı sakinleri sesleniyor: Ölüm kavşağının acilen ele alınmasını istiyoruz” başlığıyla, bu bölgede yaşayan vatandaşların şikâyetini dile getirmiştik. Başlığın devamında da, “İzmir-Aydın Karayolu Kuşadası ve Çamlık kavşağından itibaren mahallelerine ulaştıkları yol yüzünden korku içinde yaşadıklarını söyleyen bölge sakinleri, yöneticilerin ilgisini bekliyor” diye istekleri yetkililerin dikkatine sunmuştuk. Bu kavşak ve devamını bir hatırlayalım... Burası İzmir’in tarih, turizm ve tarım kenti Selçuk ilçesine bağlı, binlerce hektar alanda üzüm bağlarıyla, meşhur Osmancık üzümünün yetiştirildiği, inciri, zeytini ve zeytinyağıyla ülkemizin gözbebeği Çamlık ve Gökçealan mahallelerinin bulunduğu bölge. Gökçealan, Rüzgâr Enerjisi Santrali’yle de (RES) ülkenin yenilenebilir elektrik enerjisine büyük katkı sağlayan bir yerleşim yeri.

Haberin Devamı

‘Gözden ve gönülden ırak’

Bu bölgenin devamında, Aydın-Kuşadası’na bağlı Çınar ve Kirazlı mahalleleri bulunuyor. Bu saydığım mahallelerde yaşayan sakinler, Çamlık ve Gökçealan sakinleri gibi, “gözden ırak, gönülden de ırak” olduklarını belirtiyor, kent yöneticilerinin ilgisizliğinden dert yanıyor. Yazımızdan sonra neler mi yapıldı? Sadece İzmir-Aydın Karayolu ile Çamlık dönüşünden sonra, Çamlık yolunun Kuşadası kavşağına kadar olan yolun çizgileri çizildi. Çamlık sakinleri teşekkür etti, ama İzmir-Aydın Karayolu’ndan mahalleye girişi ile kavşaktan karayoluna çıkışlar, her an trafik kazalarının olabileceği bir kavşak olarak duruyor. Çamlık sakinleri, “Son yıllarda artan araç sayısı nedeniyle günün her saati trafik yoğunluğu yaşanıyor ve kavşak çok tehlikeli. Ne trafik ışığı var ne de görevli ekip. Her gün bir iki olay yaşanıyor. En önemlisi de giriş ve çıkış yapılan bu kavşak ve devamı çok dar. İki aracın karşılıklı geçmesi çok zor. Hele hele bir kamyonun, bir otobüsün ve bir TIR’ın giriş-çıkış yapması, diğer araçlar için çok tehlikeli. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bu kavşağı acilen ele almasını ve ölümlü trafik kazaları olmadan düzenlenmesini istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Anayolun çizgileri tamam ama kavşak yine tehlikeli

‘Büyükşehirleri bekliyoruz’

Gelelim İzmir Çamlık, Gökçealan, Kuşadası Çınar ve Kirazlı mahalleleri sakinlerinin Selçuk ve Kuşadası belediye başkanları ile İzmir ve Aydın Büyükşehir başkanlarından isteğine... Bakın ne diyorlar: “Öncelikle Çamlık girişi, kamulaştırma yapılarak bir döner kavşak ile DDY’nin raylarının bulunduğu yere kadar yol acilen genişletilmeli. Çamlık’tan Gökçealan Mahallesi ile Kuşadası’na dönüşteki kavşağın da düzenlenmesini istiyoruz. Gökçealan kavşağından itibaren Kirazlı kavşağına kadar kenar ve orta çizgilerinin yağışlar başlamadan çizilmesini bekliyoruz. Geceleri, yağışlı havalarda yolu göremiyoruz. Kuşadası’ndan Gökçealan Mahallesi’ne kadar uzanan yolun da çizgilerinin çizilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Ayrıca sağlı ve sollu, kedi gözü olarak tabir edilen işaretlemeler de dikilmeli.”

Haberin Devamı

Anayolun çizgileri tamam ama kavşak yine tehlikeli

SORUNUNA SAHİP ÇIK

Yaşadığınız yerdeki (köy, mahalle, ilçe ve şehirde) sokağınızda, gezdiğiniz cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, çarşıda, pazarda ve kamu hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, 0555 253 52 52 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, WhatsApp İhbar Hattı olan 0535 931 01 01 ile kemal.onderoglu@hotmail.com elektronik posta adreslerime fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...