Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden Tatar'a: 'Kıbrıs meselesini görüşmeye hazırız'

Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a mesaj
Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a mesaj © AFP
© AFP
By euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimini Ersin Tatar'ın kazanmasını Yunanistan ve Güney Kıbrıs yönetimleri tebrik etti. Taraflar Tatar ile Kıbrıs meselesini görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

REKLAM

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ersin Tatar'ın cumhurbaşkanlığına seçilmesine Yunanistan ve Güney Kıbrıs'tan tepkiler gecikmedi.

Yunanistan'da hükümet sözcüsü Stelios Petsas, Kıbrıs müzakerelerine Tatar'ın devam etmesini "umduklarını" açıklarken, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis, Tatar ile Kıbrıs görüşmelerine "hazır" olduklarını belirtti.

Yunan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas haftalık düzenlenen basın toplantısında, "Bir seçimden sonra, ileriye bakmalı, geriye değil" açıklamasında bulunarak "Kıbrıslı Türklerin oyunu alan liderin müzakere masasına gelmesini umuyoruz" şeklinde konuştu.

Anatasiadis: Tatar ile Kıbrıs görüşmelerine yeniden başlamaya hazırız

Seçim sonuçlarına "tamamen saygı duyduğunu" belirten Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis ise yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Kıbrıs konusunda müzakerelere bir an önce başlamaya "hazır ve kararlı" olduklarını dile getirdi.

“Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyor ve bir an önce onunla tanışmayı bekliyorum" diyen Anatasiadis, "Kıbrıs sorununu temelden çözmek için Kıbrıs'ın üye olduğu ve üye olmaya devam edeceği BM kararları, Güvenlik Konseyi kararları ve AB ilkeleri ile değerleri çerçevesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin bir an önce yeni bir girişimde bulunma niyetine derhal yanıt vermeye hazır olduğumdan hem onun (Tatar'ın) ​​hem de Kıbrıslı Türk yurttaşlarımın emin olmasını istiyorum" açıklamasında bulundu.

Ersin Tatar : Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

KKTC yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçim sonrası konuşmasında Kıbrıs Rum halkına barış elini uzattığını, Kıbrıs konusunun sonuca bağlanması ile birlikte Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin gelişeceğine yürekten inandığını kaydetti.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Atina'dan AB-Türkiye Gümrük Birliği anlaşmasının askıya alınması çağrısı

Kıbrıslı Rumlar, Suriyeli göçmenlerin sığınma başvurularını askıya aldı

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Kristodulides Suriyeli göçmen sorununu görüşmek için Lübnan'da