1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Anaokulunda domuz gribi paniği
Anaokulunda domuz gribi paniği

Anaokulunda domuz gribi paniği

Gölbaşı Park Eymir Konutları’nda bulunan bir ana okulunda domuz gribi paniği yaşanıyor.

A+A-

Gölbaşı Park Eymir Konutları’nda bulunan bir ana okulunda domuz gribi paniği yaşanıyor. Ana okulununda bir öğrencinin yüksek ateşle hastaneye kaldırıldığı ve hastalanan öğrenciye domuz gribi teşhisi konulduğu iddia ediliyor.

DOMUZ GRİBİ PANİĞİ

Eymir Mahallesi Park Eymir Konutlarında bulunan bir ana okulda domuz gribi paniği yaşanıyor. Bir öğrencinin geçtiğimiz Cuma günü yüksek ateşle acilen hastaneye kaldırıldığı ve domuz gribi teşhisi konulduğu söylentileri dilden dile yayılırken, çok sayıda veli Pazartesi gününden itibaren çocuklarını okula göndermedi.

VELİLER TEDİRGİN

SON GASTE’ye ulaşan çok sayıda veli  okul idaresinden net bir bilgi alamadıklarını iddia ederken, yetkililerden konuyla ilgili geniş bir açıklama beklediklerini söylediler.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Gölbaşı Kaymakamlığı haber üzerine bir basın açıklaması yaparak şu ifadelere yer verd,

12.12.2017 tarihinde Gölbaşı İlçesi yerel basınında “Anaokulunda Domuz Gribi Paniği –O Söylenti Dilden Dile Yayıldı, Veliler Tedirgin Oldu, Çocuklarını Okula Göndermiyorlar” şeklinde bir haber yer almıştır.
 
Gölbaşı Park Eymir Konutları’nda bulunan bir anaokulunda, bir öğrenci velisinin, ateşi olan öğrenciyi hafta sonu Ankara’da bir hastane acil polikliniğine götürmesi ve ateşli çocuğun tetkikleri yapılırken ailesine “Domuz Gribi” de olabileceği, bu nedenle tetkik yapılacağını belirtmesi üzerine ailenin “Çocuğumuzda domuz gribi başlangıcı var” şeklindeki söylemine istinaden, öğrencide “Domuz Gribi” olduğu şeklinde bir söylenti yayılmıştır.
 
Yapılan tetkiklerinde “Domuz Gribi” olmadığı anlaşılan öğrencinin mevsimsel olarak ortaya çıkan rahatsızlığı halen tedavi edilmektedir ve iyileşme sürecindedir.
 
İlgili Anaokulunda, veliler bilgilendirilmiş olup herhangi bir panik veya çocukları okula göndermeme durumu mevcut değildir.
 
Mevsimsel olarak ortaya çıkan nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmada ellerin sık yıkanması, kapalı mekânların havalandırılması, öksürürken veya hapşırırken mendil kullanılması ve ayrıca asılsız haberlere riayet edilmemesi önem arz etmektedir.
Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.