'Analara bu muamele yapılamaz, hesabı ağırdır'

Gebze Cezaevi'de açlık grevi yapanların ailelerini darp edilmesine çok sayıda kişi sosyal medyada tepki gösterdi. CHP milletvekili Gürsel Tekin, "Gebze'deki cezaevindeki çocukları için nöbet tutan analara bu muamele yapılamaz. Bu zulümdür, hesabı ağırdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerinin ailelerinin polis tarafından darp edilmesi tepki çekti.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Gebze Cezaevi’nde açlık grevinde olan çocukları için hapishane önüne gitmeye çalışan annelere elle ve copla yapılan polis tacizi iktidarın nasıl zalim hale geldiğinin yüzüdür" dedi. Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği'ne görüntülerdeki polis hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

HDP İstanbul İl Örgütü de görüntüleri paylaşarak yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada, "Gebze'de çocukları açlık grevinde olan annelere yönelik bu insanlık dışı muamele hukuk tanımazlığın ve zorbalığın resmidir. Açlık grevcilerinin talepleri zor ve şiddetle bastırılamaz, bu hukuk tanımazlık kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Gebze Cezaevi önünde ailelere darpGebze Cezaevi önünde ailelere darp

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de "Gebze'deki cezaevindeki çocukları için nöbet tutan analara bu muamele yapılamaz. Bu zulümdür, hesabı ağırdır" diyerek yaşananları eleştirdi. Tepkilerden bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)