Anadolu Peynirleri Kars’ta Buluştu

Anadolu Peynirleri Kars’ta Buluştu

Etkinlikte süt ve peynir üreticilerinin yanı sıra bilim insanları, aşçılar ve şefler, kamu yetkilileri, sivil toplum kuruluşları da katılmıştır.

Doğal ve toplumsal kaynaklar üzerinden köy yaşamını destekleme projeleri geliştirmek üzere kurulan Kars İli Boğatepe Köyü Çevre ve Yaşam Derneği tarafından peynir ve peynircilik konusunda her yıl düzenlenen etkinliklerin 2018 yılı teması ''Anadolu Peynirleri Kars'ta Buluşuyor'' başlığıyla gerçekleştirildi. Bu buluşmada Anadolu'nun farklı şehirlerinden gelen üreticiler; Boğatepe Köyü'nde yerel-geleneksel peynirlerini sergilediler ve getirdikleri peynirleri meraklılarına tattırma imkanı buldular.

Bu buluşmada Anadolu'nun çeşitli peynirlerini tanıyarak tatmak ve her birinin ayırt edici özellikleri hakkında bilgi ve fikir alışverişinde bulunma imkanı doğmuştur.

Bu kapsamda Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak etkinliğe iştirak edilmiş; Karaman İlinin tek coğrafi işaretli ürünü olan Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri ve Karaman Koyun Yoğurdunu ayırt edici özelliklerini de anlatarak davetlilere ürünlerimiz hakkında bilgiler verilerek tanıtımı yapılmıştır. Ürünlerimiz Anadolu'nun farklı bölgelerinden gelen yerel ve geleneksel peynirleri arasında görsel ve duyusal özellikleri bakımından büyük beğeni toplamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber