1993’de Eğitim Öğretime başlayan, Trabzon’un batısındaki ilk Anadolu Lisesi olan Vakfıkebir Anadolu Lisesi 20. ve son mezunlarını verdi.


 
2016 yılında Fen Lisesine dönüştürülen okul Vakfıkebir ilçemize, ilimize ve ülkemize çok sayıda başarılı insan yetiştirdi.
Okulda düzenlenen mezuniyet törenine öğretmen ve idarecileri, öğrenci veliler, öğrenciler katıldılar. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen mezuniyet programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Vakfıkebir Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Birinci, “Bu güzide kurum 1993’den beri ilçemiz ve ilimizde başarılı işlere imza attı. Bu başarılara artık Vakfıkebir Fen Lisesi olarak devam ettireceğiz. Anadolu Lisesi olarak 20. ve son mezunlarımızı bu anlamlı günde tebrik ediyor, hepsine 2019 üniversite sınavlarında ve hayat sınavlarında başarılar diliyoruz” dedi.
Mezuniyet programı, öğrencilerin hazırladığı sunumlar, konuşmalar ve sınıf öğretmenlerine çiçek takdim edilmesiyle devam etti. Okulun bayrağı ve flamasını 12. Sınıf öğrencisi Aslı Yaren Sağlam tarafından 11. Sınıf Öğrencisi Esra Ulu’ya teslim edildi.
Programın son bölümünde ise okulun bahçesinde VAL harflerini oluşturarak bir koreografi yapan mezun öğrenciler daha sonra büyük bir coşkuyla geriye sayım yaparak keplerini havaya fırlattı. Vakfıkebir Anadolu Lisesi 20. ve son mezunları, akşam Vakfıkebir Ramada Otel’de düzenledikleri yemek ve eğlence programıyla mezuniyetlerini kutladılar.