Anadolu Ajansı'nı denetim yetkisi Cumhurbaşkanlığına geçti

Anadolu Ajansı'nı denetim yetkisi Cumhurbaşkanlığına geçti
© Anadolu Ajansı
By Gizem Sade
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Anadolu Ajansı'nı denetim yetkisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredildi

REKLAM

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Anadolu Ajansı'nı denetim ve yöneticilerini atama yetkisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredildi.

19 Nisan tarihinde resmi gazetede yayımlanan 30750 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin hükümlerine göre bugünden itibaren Anadolu Ajansı'nın faaliyet, bütçe, örgütlenme ve çalışanlar üzerinde denetim yetkisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına geçti. Anadolu Ajansı'nın yöneticilerini atama yolları da yine bu kararname gereğince Başkanlık tarafından belirlenecek.

AA üzerinde denetim yetkisi

Yapılan değişiklikle ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı her yıl kendi bütçesinin Anadolu Ajansı (AA) bölümündeki ödeneği aşmamak üzere AA ile en çok 5 yıllık sözleşme yapmaya yetkili olurken; AA'nın faaliyet, bütçe, örgütlenme ve insan kaynakları yönetimi üzerinde denetim yetkisine de sahip hale geldi.

Bu denetime ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belirlenecek. Yapılacak sözleşmede AA yöneticilerinin atanma yolları da belirlenecek. 

Anadolu Ajansı 31 Mart Yerel Seçimlerinde seçim sonuçlarına yönelik 'manipülasyon yaptığı' yönünde eleştirilere maruz kalmıştı. Yüksek Seçim Kurulu'nun Anadolu Ajansı'nın verileri kendisinden temin etmediği açıklaması tepki toplamıştı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu'na kınama mesajı: Seçim sonuçlarını AA değil YSK açıklar

YSK'nın yalanladığı Anadolu Ajansı seçim verilerini nereden alıyor?

Ekrem İmamoğlu: Anadolu Ajansı görevini yapmadı, YSK ve kendi sonuçlarımıza göre kazandık