Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Amerika'da Huawei ve ZTE'ye yasak geliyor - Teknoloji Haberleri

        Amerikalı milletvekilleri oldukça uzun bir süredir Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden ikisi olan Huawei ve ZTE'nin, Çin Hükümetine bilgi aktardığı konusunda endişelerini belirtiyorlardı. Bunun önemli bir güvenlik zafiyeti olduğunu dile getiren Texas bölge temsilcisi Mike Conaway, Hükümet İletişim Koruma Protokolü ismini verdiği tasarıyı tanıttı.

        Conaway tarafından hazırlanan bu tasarıya göre, ABD hükümet yetkililerinin Huawei ve ZTE tarafından üretilmiş telekomünikasyon cihazlarını kullanımları yasaklanıyor. Conaway'in kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Çin'den gelen teknolojinin ABD'nin ulusal güvenliği için bir tehdit olduğu ve ne pahasına olursa olsun bunun önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

        REKLAM

        New York Times'ın haberine göre bu tasarı Huawei için farklı bir sıkıntıya daha yol açtı. Bilindiği gibi Huawei ve AT&T iki önemli ortak ve bu iki ortak Mate 10 Pro'nun Amerika'ya açılmasında yine önemli bir rol alacak. Federal İletişim Komisyonu'na gelen isimsiz bir mektup, bu ortaklığın da incelenmesine neden olmuş.

        Aslında yeni hazırlanan bu tasarı, ABD'de diğer ülkelerden ihraç edilen teknolojilere karşı tutumun önemli bir kanıtı. Öyle ki geçtiğimiz sene de dünyanın en önemli güvenlik yazılımlarından biri olan Rus menşeli Kaspersky hakkında birçok çekince dile getirilmiş ve bir dizi önlemlerin alınması istenilmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ