Amerika Birleşik Devletleri’nden 7 ülkeye daha yasak

Amerika Birleşik Devletleri’nden 7 ülkeye daha yasak

ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi ülkeye daha yolcu yasağı getirmeyi tasarıladığı belirtildi. Trump'ın hedefindeki ülkeler Belarus, Eritre, Kırgızistan, Myanmar, Nijerya, Sudan ve Tanzanya olarak izah etti.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Donald Trump'ın "yolcu yasağı" siyaseti Eritre, Kırgızistan, Belarus, Myanmar, Nijerya, Sudan ve Tanzanya'yı da içererek genişleyecek.

Listeyi gördüğünü söyleyen iki yetkiliye dayandırılan haberde, "tamamiyle bir yasaklamanın" mevzubahis olmayabileceği ancak iş veyahut yolcu gibi vize türlerine kısıtlama getirilebileceği belirtildi. Listeye son şeklinin verilmediğini de vurgulayan yetkililer, Beyaz Saray'ın bir veyahut iki ülke daha ilave edebileceğini kaydetti.

Bir takım ülkelerin, Amerika Birleşik Devletleri'ne göçün az olduğu yerlerde doğmuş olan kişilere yeşil kart vermeyi öngören Çeşitlilik Göçmen Vize Programı dışında tutulabileceği aktarıldı.

DOĞRULAMIŞ FAKAT İSİM KOYMAMIŞTI

Donald Trump, bir gün önce yaptığı izahta yolcu yasakları listesine daha fazla ülkeyi ilave etmeye çalıştığını doğrulamış, ancak isim belirtmekten kaçınmıştı.

Trump, göreve gelmesinden kısa müddet sonra Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelere yolcu yasağına ait kararnameyi imza atmıştı.

Legal süreçlerle liste pek çok kez değişirken şu anda bu yasak İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Kuzey Kore ve Venezuella yurttaşlarını kapsıyor.

Amerika Birleşik Devletleri yetkililer, yasak kararını 'potansiyel terör tehdidini önlemek, milli güvenliği savunmak' gibi gerekçelerle izah ediyor.