Amatör Liginin En Genç Başkanı Furkan Sarıca Emre Fidan’a Konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1995 doğumlu Keremalispor kulübü başkanı Furkan Sarıca, bu sezon yeni kurmuş oldukları Keremalispor ile 2.Amatör ligine katılım sağladılar. Yeni kurulan bir takım olmasına rağmen oynamış oldukları bütün maçları kazandılar. Son kalan üç maçı da Keremalispor kazanırsa adını 1. Amatör kümeye yazdıran taraf olacak. Ayrıca Furkan Sarıca Sakarya Amatör liglerinin en genç başkan olarak dikkat çekiyor.

İlçemiz Akyazı’da bu sezon kurulan ve kurulduğu ilk yıl 2nci amatör liginde ses getiren, şu sıralar namağlup lider konumunda bulunan Keremalispor Kulübü Başkanı Furkan Sarıca ile röportaj yapma imkânı bulduk. Oldukça keyifli geçen röportajımız sırasında kulüp hakkında çok özel bilgiler edindik.

27.04.2018 / Emre Fidan

Merhabalar Furkan bey, öncelikle sizleri tanıyalım. Kimdir Furkan Sarıca?

Merhabalar efendim. Öncelikle şahsım nazarında Keremalispor Kulübü’nü böyle bir platforma taşımak üzre gerçekleştirmiş olduğunuz röportaj bizlere mutluluk vermiştir. Efendim Furkan Sarıca, 1995 yılında ilçemizde dünyaya geldim. Ahmet Hasnun Tunçsoy İlköğretim Okulu, Akyazı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı bölümü tamamladım. 2015 yılında Aksa Sistem Bilgi Teknolojileri bilişim firmasını kurdum ve o yıldan bu yana da bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Yine bahsi üzre röportajını gerçekleştirmiş olduğumuz Keremalispor Kulübü’nde başkanlık görevini yürütmekteyim.

Peki Keremalispor’u bize tanıtabilir misiniz? Nedir bu kulübün öyküsü?

Efendim Keremalispor Kulübü, ben ve benimle beraber dokuz yönetici arkadaşlarımla beraber yaklaşık üç yıldır planlamış olduğumuz ve geçtiğimiz yılın ekim ayında kurmuş olduğumuz bir yapı. Kuruluş öykümüze gelince; yıllardır birbirini tanıyan ve gelişim, girişim kavramlarıyla çok içli dışlı olan hemen hemen hepsi emsalim olan arkadaşlarımla beraber bir araya gelerek Türk futbolundaki buhranlar konusunda sürekli istişare eden bireyler olarak öncelikle futbolun içerisindeki tüm ezberleri aklımızın bir köşesine not ettik. Ve hep beraber fikir birliği oluşturduğumuz bu yapının misyonunu kendimiz belirledik; ‘Kardeşim, bu ezberleri biz bozacağız. Gerektiği yerde belli başlı jakoben kalıpları yıkabilecek, gerektiği yerde sistemin daha iyi verim sağlamasına katkı sağlayabilecek ve gerektiği yerde de masaya yumruğunu vurarak yapılan haksızlıklara ‘dur’ diyebilecek kadar özgür olacağız ve bu özgürlüğümüzü hiçbir siyasi, fikri oluşuma teslim etmeyeceğiz.’

Yani aslında bu yapıyı şu cümleler ile özetleyebilirim; Keremalispor, sıradan bir spor kulübü değildir. Aynı zamanda her türlü girişim ve gelişime açık; her bireyi aynı zamanda bir başkan gibi yönetebilme yetkisine sahip bir fikir kulübüdür. Bizim başkanımız yalnızca sözcümüzdür.

Gerçekten çok etkileyici açıklamalar, peki Akyazı’da sizlere gereken önemin verildiğini düşünüyor musunuz?

Elbette düşünüyorum. Eğer ki Akyazı’da bize bir önem verilmeseydi, şu sıralar şurada şu röportajı gerçekleştiriyor olamazdık. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, hiçbir zaman kimseden bir beklenti içerisinde zaman olmadık. Bizlere yardımcı olmaya çalışan ağabeylerimiz de var. Mevla razı olsun. Lakin kimseye sitem edecek bir durumumuz yok.

Keremalispor’un hedefleri nelerdir?

Kısa vadede hedefimiz elbette şampiyonluk ve buna çok uzak değiliz, şu sıralar namağlup ilerliyoruz. Uzun vadeye gelince, bu kulübü kurmak bizim hayalimizdi. Bu hayalimizi gerçekleştirdik ve şimdi başka hayallerimiz var. Kulübü kurmadan evvel ‘o işler sıkıntılı’ formatında birçok yoruma kulağımızı kapatmıştık. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bir şampiyonlar ligi maçından evvel unutmadığım bir yorum yapmıştı, bu sorunuzun cevabını o yorum ile vermek istiyorum. “Hiç kimse bizden umudumuzu söküp alamaz.”

 Oyuncu kaynağınızı sormadan geçemeyeceğim, bu oyuncuları nereden buluyorsunuz?

Efendim şuan elimizde halihazırda 25 lisanslı oyuncu var. Bunların yalnızca 3 tanesi geçtiğimiz sezon aktif futbol oynuyorlar idi. Biz kalan 22 oyuncuyu futbola yeniden kazandırdık ve bu oyuncuların çoğu vakti zamanında Akyazı’nın köklü kulüplerinde forma giymiş, lakin ‘oldurulamamış’ profildeki oyuncular. Ayrıca 25 lisanslı oyuncunun 6 tanesi yönetici. Oyuncuların tamamı kendi arkadaşlarımız. Söylemiştim ya, bizim her bireyimiz aynı zamanda başkan yetkilerine sahip. Kendi arkadaşına kulübümüzde forma giyebilmesi için teklif yapabiliyor ve kulübe oyuncu transfer etme teklifini yönetime sunabiliyor.

Son olarak okurlarımıza iletmenizi istediğiniz bir şey var mı?

Değerli Akyazı Günlüğü okurlarına röportajımızı okudukları için teşekkürlerimi sunuyorum ve kendilerini maçlarımıza davet ediyorum.

Amatör Liginin En Genç Başkanı Furkan Sarıca Emre Fidan’a Konuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir