Amatör Ama Profesyonel Oyunda Kahkaha Tufanı

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunda kahkaha tufanı yaşandı.

Amatör Ama Profesyonel Oyunda Kahkaha Tufanı
banner13
banner3

İnebolu Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan Üstün Dökmen’in yazdığı “Komşu Köyün Delisi” adlı oyun Mustafa Şerbetçi İlkokulu konferans salonunda iki gün boyunca sergilendi.

2 gün üst üste sergilenen oyun 2 saat 20 dakika sürerken, oyunu izleyen Kurum Amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar kahkaha tufanı yaşandı.

Üstün Dökmen ’in yazdığı İnebolu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Musa Kaya ‘nın yönettiği eserde ilçemiz sakinlerinden Hüseyin Baysal, Özcan Tun, Ahmet Çeçen, Ceyda Emeksiz, Hüseyin Ersoy, Gürol Ercebe, Aliye Aslan, Erdi Balta, Ayşe Aybıyıkoğlu, Kamil Kan, Nebahat Karadeniz, Hasan Bozdemir, Gamze Gençtürk, Umutcan İlyasaoğlu, Büşra Şafak, Mustafa Kibar, Venhar Onat, Samet Kara, Mert Ersoy, Mehmet Canlı, Dilan Kök, Yasemin Yılmaz, Kadir Baturhan, Rıfat Kızıltan, Mehmet Eren Kaya, Azra Yağcıoğlu, Ela Çakıroğlu, Zeynep Çanakçı, Cihan Saygı, Engin Karaaslan rol aldı.  Yaklaşık 6 ay boyunca oyun için hazırlanan İnebolu’nun amatör sanatseverleri profesyonel bir oyun sergileyerek izleyenlerden büyük alkış aldı.

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan iki perdelik oyun; delisi olmayan Yukarı Germe köyün ’de muhtar seçimlerinin de yaklaşması ile beraber yıllardır muhtar olan Halis ağa bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir’in ve tırmıkçı Hüseyin ağanın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Muhtar bunun üzerine bir icraat yapıp oyları toplamak ister. Her köyün bir delisi olduğunu düşünüp köy halkına danışır ve gazeteye ”Deli Aranıyor” diye ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga ise bu ilanı görür ve başvurur. Kısa zamanda yola koyulur ve böylece deli Hamdi rolünü alır.

Entrikaların birbiri ardına yaşandığı oyunda çoğunlukla izleyicilerin gülmekten kırıldığı bir yandan da Felsefe Psikoloji üzerine derin düşünceler sürükleniyor.

Oyunda her akıllının biraz deli, her delinin ise biraz akıllı olduğunu anlatıyor bizlere. Fakat Herkesin bir deli tarafı var önemli olan bunu dışarıya yansıtabilmek, toplum ne der diye düşünmemek.

İlçemiz oyuncularının Sahneledikleri performans profesyonel tiyatroculara adeta taş çıkardılar.

SALON İHTİYACI GÜNDEME GELDİ

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından ücretsiz sergilenen tiyatroya vatandaşlar akın etti.

İki gün boyunca sergilenen tiyatroda salon ihtiyacı gündeme geldi. 160 kişilik Mustafa Şerbetci İlkokulu konferans salonu 2 gün de hınca hınç doldu. Bazı vatandaşların tiyatroda yer bulamaması ilçemizde sanatsal faaliyetlerde bulunmak üzere bir sanat merkezi veya geniş kapasiteli bir salon ihtiyacını gündeme getirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER