Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya ve ilçelerinde görev yapan ulus ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek üniversite hakkında ve yapılması planlanan çışmarla ilgili bilgi verdi.

Basın menplarından gelen soruları da cevaplandıran Elmacı özetle şu bilgileri verdi.
‘’Amasya ile ilgili yapılacak her çışmada mevcut ortamı, mevcut şartları çok iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için de gerek şehrin sivil toplum örgütleri gerekse kamu kuruluşlarıyla birlikte şehre katkı yapmak konunda gayreti artarak devam edecek. Bu çışmarda tarihi, kültürel ve doğ ortamın korunmasına özellikle dikkat edeceğiz.

Amasya kadim bir şehir. Burayı ynızca dünle, bugünle değil insanlık tarihiyle birlikte değerlendirmek gerekiyor. Bu anlamada da geçmişte pek çok şey yapılmış; ler de bu çışmarı artırarak devem ettireceğiz.

Amasya memleketim, burada maktan son derece mutluyum. Martin Luther King’in ‘’Benim bir hayim var.’’ diye bir ifadesi vardır. Bizim de bir hayi var: Amasya. Bu haye bağlı arak ülke in imkanları nispetinde bu şehre, özelde ise üniversite e dair hedefleri var.
Meslek yüksek okullarından fakülteleri e, enstitülerinden araştırma merkezlerine, noji transfer ofislerine kadar ne kadar katkı yapabilirsek kendi i o kadar mutlu hissedeceğiz.
Hem çışma arkadaşlarıma hem de lere özellikle belirtmek isterim. Hedefi e kilitleneceğiz, yüksek tempo ile çışacağız. Zamanla sınırlı bir çışma yaparsanız başarıda da sınırlı bir sonuç elde edersiniz. Başarımızın sınırsız şekilde gerçekleşmesi hunda ısrarlı acağız. Arkadaşlarımızı çok yoracağız; ama ülke in geleceği ve Amasya için artık herkes bu tempoya katlanacak.

Geçen hafta YÖK’teydim ve orada öne çıkan görüş şu du. Ülke de şu anda 211 tane üniversite var. Bu sayı ülke açısından belli bir seviyeye ulaşmış durumda. Artık nicelikten ziyade niteliğe dönüş anlamında bir yaklaşım var. Bu düşünceye ben de katılıyorum.
Üniversite de fakülte ve meslek yüksekokulu sayımız belli bir seviyeye ulaşmış durumdadır. Yaptığımız atılımlarda mümkün duğunca işlevselliğin yüksek duğu anabilim dları ya da bölümleri hedefliyoruz. Eğitim Fakültesi içerisinde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve bunun tında resim ve müzik öğretmenlikleri açılması noktasında bir görüşümüz var. Dünyadaki trend şöyle gidiyor; daha çok disiplinler arası çışma ve bölümlerin yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz. Arkeoji ile sanat tarihini birlikte Fen Edebiyat Fakülte içerisinde öngörebiliriz.
Ben Uluköylüyüm, orada açılmamış üç tane kümülüs var. İstan Üniversitesinden araştırmacılar burarda çışmar yapmış; ama onların burada çışma yapması ile yapmamız arasında ciddi miyet farkı var. Biz 365 gün burada acağız. Bu düşünce belirlediği hedefler arasında var.
Bizim ana hedefi Tıp Fakültesidir. Tıp Fakülte hkla en fazla yüz yüze geldiği yerdir. Dayısıyla Tıp Fakültesini çok önemsiyoruz, sağlık anıyla ilgili çışmarımız var. Önümüzdeki haftarda Tıp Fakültesi ile ilgili konuları değerlendirmek üzere Ankara’da, Miye Bakanlığında acağız.
Tıp Fakülte de okuyan öğrencileri ilk üç sınıf temel tıp eğitimini OMÜ Tıp Fakültesinde ıyorlar. Dördüncü sınıftan itibaren de staj tipi eğitim görecekleri için burada acaklar. Dayısıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesini bitirme gerekiyor.
Üniversitelerin asli unru öğrencilerdir. Üniversite in çışmarında odak noktasının öğrencileri acağını ve öğrencileri in akademik, sosy, kültürel ve sportif anlarda başarılı marı için eli den gelen her şeyi yapmaktan kaçınmayacağımızı da bir kez daha ve özellikle belirtmek isterim.”
Basın menplarına toplantıya katılımlarından dayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, basın menplarının her zaman görüş ve önerilerine de açık duklarını dile getirdi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son du.