Kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlarla önümüzdeki haftadan itibaren görüşmeye başlayacaklarını belirten Bakan Kurum, şöyle konuştu:

Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu

'Bu çerçevede de ilk etabını 26 bin metre karelik alanda yapmak suretiyle Rize'ye yakışacak örnek bir kentsel dönüşüm projesini belediye bloklarından başlayarak yapıyoruz. Bu yıl itibariyle de temel atarak etaplar halinde 2023 yılına kadar sahil güzergahındaki riskli alanların dönüşümünü yapmış olacağız. Buna ilişkin hem Salarha, hem de Yağlıtaş bölgesinde rezerv konutlar üreteceğiz. Vatandaşlarımızla elbirliği içerisinde, onların rızası çerçevesinde de bu kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyor olacağız.'

VALİLİK BİNASI YIKILACAK

81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi inşası yaptıklarını belirten Kurum, 'Burada da valiliğimizi kaldıracağımız alanda bir millet bahçesi projesi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 50 dönümlük alanda Rize merkezde Endüstri Meslek Lisesi'ni yapacağımız yeni sanayi alanına taşımak suretiyle hem emniyet müdürlüğümüzün bulunduğu bina, hem meslek lisesinin bulunduğu binayı da örnek Rize'ye yakışır bir millet bahçesi haline çevirmiş olacağız. Diğer taraftan Rize merkezdeki meydan düzenlememiz son safhaya geldi. Sahil yolundaki yürüyüş ve bisiklet yolu projelerini de yine belediyemizle birlikte yürütüyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi