29 Mart 2024 Cuma   

ALTYAPI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

ALTYAPI GÖZ KAMAŞTIRIYOR
 

* Sezona yeni başkan ve yeni yönetimle giren Bayrampaşaspor, altyapıda da yapılanmaya gitti. Altyapı teknik ekibini değiştiren yönetim, bunun meyvelerini toplamaya başladı. Şu ana kadar 7 oyuncu profesyonel olarak Atakıma yükselirken, bir futbolcu ise Milli Takıma seçildi.

* Çağın gerekliliklerine uyum sağlayan, sürekli kendisini geliştiren oyuncular yetiştireceklerini söyleyen BayrampaşasporKulübü Başkan Yardımcısı ve Altyapıdan Sorumlu Yöneticisi Serdar Uludeniz, biraz sabırlı olunması gerektiğini aktardı.

* İlçede bulunan kulüplerin Bayrampaşaspor’a futbolcu vermek istememelerine anlam veremediğini söyleyen Uludeniz, ilçedeki amatör kulüplere ve Bayrampaşaspor’a desteklerini esirgemeyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e ve yardımcılarına teşekkür etti.

Futbolumuzun fidanlığı sayılabilecek altyapıların bugün istenilen seviyeden uzak olması onların A takıma oyuncu yetiştirme verimlerini aşağı çekiyor. Altyapı, Avrupa'da özellikle futbolun olmazsa olmazlarından... Avrupa'nın üst düzey kulüpleri sadece kendi ülkelerinde değil, değişik kıtalarda da altyapı yatırımlarında bulunuyor ve altyapıya önemli bütçeler ayırıyor.
Altyapı tesisleri genç ve çocuk sporcuların fiziksel ve psikolojik gelişimlerinin de sağlandığı yerler olmasına karşın bu konularda önemli eksikliklerin bulunması, altyapının performansını olumsuz etkilediği gibi buralardan nitelikli oyuncuların çıkmasını zorlaştırıyor. Türkiye’de altyapıya verilen önemin üstyapıya verilen önemin altında kalması, takımlara yeni ve yetenekli oyuncu kazandırılmasını önlüyor. İşte tüm bunların önüne geçmek isteyen ve Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak isteyen Bayrampaşaspor, sezon başında altyapısında yeniden yapılanmaya gitti. Bu yeniden yapılanma kısa süre içinde meyvelerini vermeye başlarken bu sezon içinde A takıma 7 futbolcu kazandırıldı ve bu oyuncularla profesyonel sözleşme imzalandı. U14 takımından bir futbolcu ise Milli takıma seçildi.
Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapılan Arda Turan Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren Bayrampaşaspor altyapısı, geleceğin Neciplerini, Arda Turanlarını yetiştirmek için kolları sıvadı. Bugün birçok profesyonel kulüpte bulunmayan tesislere sahip olan yeşil-kırmızılı kulübün Başkan Yardımcısı ve Altyapıdan Sorumlu Yöneticisi Serdar Uludeniz, altyapıda sözde değil, özde bir atılım yapmak istediklerini belirterek, “Çok zor ve meşakkatli bir yola çıktık. Uğraşacağız, çalışacağız ve çabalayacağız. Kulübümüz çağın gerekliliklerine uyum sağlayan, sürekli kendisini geliştiren oyuncular yetiştirecek. Bu geçiş döneminde sportif anlamda belki istenilen başarıyı bu sezon yakalayamayabiliriz ancak, sabredilirse en geç bir iki sene sonra Bayrampaşaspor altyapısı kendisinden söz ettirecek hale gelecektir." ifadelerini kullandı.

BAYRAMPAŞASPOR ALTYAPISI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?
Bayrampaşaspor altyapısında sezon başında yeni bir oluşum için teknik ekibimizde değişikliğe gittik. Altyapımızın başına Elit A lisansına sahip İbrahim Keseral’ı getirdik. Yaklaşık 5 yıldır kulübümüzde görev alan Muammer Sancaklı’nın ardından yine kendisi gibi A lisansı diplomasına sahip olan Reşat Hot’la anlaştık. Ayrıca C lisansı diplomasına sahip Gökay Bulut, Furkan Eroğlu ve Taha Akyol hocalarımızda altyapı antrenörü olarak göreve başladı. Altyapımızda çeşitli kategorilerde yaklaşık 200 lisanslı futbolcumuz bulunuyor. Bunun yanı sıra yılın 12 ayında faaliyet gösteren futbol okulumuzda da 125 öğrenci eğitim görüyor. Bölgesel Gelişim U19 Ligi’nde bulunan takımımız şu anda 1. Grup’ta lider. Grubumuzdan şampiyon çıkarsak Elit U19 Ligi'ne çıkmak ve Türkiye finallerine katılmak için mücadele edeceğiz. Grubumuzda 11 takım bulunuyor ve ligin bitimine 9 hafta var. U19 takımımızdan bu sezon 7 oyuncumuz profesyonel oldu ve A takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başladı. U14 takımımız ligi 4. sırada bitirdi. Diğer kategorilerde ise ligler devam ediyor. Mart ayında ise U11 ve U13 ligleri başlayacak. Tüm altyapı takımlarımız Arda Turan Tesisleri'nde antrenmalarını yapıyor. Bayrampaşa Belediyesi bizlere tesis anlamında ve araç anlamında büyük destek veriyor. Belediye Başkanımız Atila Aydıner ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten her zaman bizim yanımızda olduklarını hissettiriyorlar. Arda Turan Tesisleri’nde bulunan lojman, saha, soyunma odaları, toplantı odaları, sağlık odası gibi olanaklar birçok profesyonel kulüpte yok. Tüm kategoriler saha sıkıntısı nedeniyle haftada en az 3 antrenman yapabiliyor. Bu bizim için hiç yoktan iyi. Çünkü bazı takımlar haftada bir antrenman yaparak maçlara çıkıyor.

YENİ TEKNİK EKİPLE ALTYAPIDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLDU?
Altyapı antrenörlerimiz ilk geldiklerinde altyapıyı A’dan Z’ye kurumsal hale getirmek istediklerini ifade ettiler. Maalesef geçmişte altyapımızda bazı takımlarımız haftada bir antrenman yaparak maçlara çıkmış. Altyapıdaki çocuklarımız öğrenci oldukları için bazen sınav nedeniyle bazen de hastalık ve diğer nedenlerden dolayı 8-9 kişiyle antrenman yaptıkları dönemlerin olduğunu bizlere ifade ettiler. Biz geldikten sonra altyapıda disipline gittik. Altyapı oyuncularımızın mazeretsiz antrenmanlara gelmemelerini sağlıyoruz. Hastaysa raporunu istiyoruz. Sınavı varsa okulu ile görüşüyoruz. Futbolcularımızın aileleri de bu durumdan memnun. Çocuklarının hayatının disipline girdiğini bizlere ifade ediyorlar. Haftada tek antrenman yaparak çocuklarımız gelişemez. Seneye her kategorinin başına bir antrenör getirmeyi planlıyoruz. Böylelikle bir antrenör iki takımla birden ilgilenmek zorunda kalmayacak. İnanın antrenörlerin de işi zor. Her kategoride yaklaşık 25 futbolcu bulunuyor. Antrenörler sadece bu çocuklara idman yaptırmıyor, aileleri ve okullarıyla da irtibat halinde bulunuyorlar.

ALTYAPIDAN YETİŞEN FUTBOLCULAR HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?
Bayrampaşaspor’da oynayabilmek için Kadıköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi ve Bağcılar gibi ilçelerden gelen altyapı futbolcularımız var. U19 takımımızdan sezon başında Canbey Zafer ve Tolunay Kansız, devre arasında ise Yasin Küçük, Samet Karakoç, Berat Ramadan, Sebahattin Özkan Sarı ve Fatih Solak profesyonel yapılarak A takıma kazandırıldı. U14 takımımızda oynayan 2006 doğumlu Deniz Derin Çakıroğlu, Milli takıma seçildi ve şu anda 30 kişilik oyuncu havuzunda yer alıyor. U14 takımında grup maçlarında 16 maçta 19 gol attı. Şu anda U15 takımımızda da forma giyiyor. Kendisini Kasımpaşa istedi. Gelecek görüyorlar ve gelecekte Milli takımın da önemli futbolcularından biri olacağına inanıyorlar. Bu konuyu yönetim olarak değerlendiriyoruz. Gerek U14 gerekse diğer kategori takımlarımızda da ümit vadeden futbolcularımız var.

ALTYAPIYA SAHA DIŞINDA DA EĞİTİMLER VERİYOR MUSUNUZ?
Altyapıda oynayan futbolcularımıza yönelik antrenmanların yanı sıra teorik olarak toplantı salonumuzda dersler veriyoruz. Altyapı sorumlumuz İbrahim Keseler tüm yaş gruplarındaki futbolcuların ailesiyle toplantılar yaptı. Son olarak yarı yıl tatilinde tüm altyapı futbolcularımızın karnelerini topladık ve onların okul durumlarını değerlendirdik. Dersi zayıf olan öğrencilerin okulları ve aileleriyle görüşerek bu durumun çözülmesi anlamında fikir alışverişinde bulunduk. Antrenör sayısını çoğaltacağız ve yeni sezondan itibaren her kategoriye tek bir antrenör bakacak. Böylece omuzlardaki yük gelecek sene biraz olsun azalacak. Artık Bayrampaşaspor altyapısında bir şeyler değişecek.

ALTYAPIDA GÖRDÜĞÜNÜZ SORUNLAR SİZCE NELERDİR?
İlçedeki kulüpler nedenini anlamadığımız bir şekilde Bayrampaşaspor'a futbolcu vermek istemiyor. Diğer takımlardaki beğendiğimiz oyuncuları altyapımıza almak istiyoruz ama sıkıntı çıkarıyorlar. Bu algının kırılması ve kulüpler arasındaki kırgınlıkların düzeltilmesi lazım. Bayrampaşa Kulüpler Birliği ve ilçedeki kulüpler bir araya gelerek Bayrampaşaspor'a futbolcu kazandırılması yönünde onay verirse hem onlar hem kulübümüz hem de futbolcular için çok daha iyi olacak. Altyapıda antrenörlerimiz ve malzemecimiz var. A takım masörümüz altyapıda da görev yapıyor. Oyunculara belirli zamanlarda psikolojik destek vermeyi, beslenme uzmanı gibi konusunda uzman hekimlerle onları buluşturmayı da hedefliyoruz. Bu sezon 2000-2002 doğumlu 7 oyuncumuz profesyonel oldu. Hedef, onların sayısını daha da arttırmak. Altyapıda sözde değil, özde atılım yapacağız. Biraz sabırlı olunması gerekiyor ama sonu inşallah güzel olacak.

BAYRAMPAŞASPOR’UN ALTYAPI HOCALARI
İbrahim Keserel: Altyapı sorumlusu ve U14 antrenörü (Elit A diploması sahibi)
Muammer Sancaklı: U15 ve U19 takımı antrenörü (A diploması sahibi)
Reşat Hot: U16 ve U17 antrenörü (A diploması sahibi)
Gökay Pamuk: U11 ve U13 antrenörü  (C diploması sahibi)
Furkan Eroğlu: U12 antrenörü (C diploması sahibi)
Taha Akyol: Futbol Okulu antrenörü (C diploması sahibi)

 

Tarih: 24 Mart 2020 Salı    Hit: 4871

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol