Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, kaçak su kullanımı ve israfın karşısında olduklarını belirterek, vatandaşlardan bu konuda destek istedi.

Su tasarrufu konusunda her vatandaşa görev düştüğünü kaydeden Altunok, kaçak su kullananların da hapis ve para cezası gibi müeyyidelerle karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, kaçak su kullanımı ve su tasarrufu konularında yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Günümüzde küresel ısınma, hızlı nüfus artışı, su ihtiyacının artması gibi nedenler her geçen gün suyun önemini daha da artırmaktadır. Su kaynaklarımızın sınırlı olması bizleri suyu daha tasarruflu kullanmaya yöneltmektedir. Suyumuzun her damlasına sahip çıkmak konusunda herkese görev düşmektedir. Park ve bahçe sulamalarını akşam saatlerinde yapalım. Bozuk musluklarımızı tamir edelim. Duş sürelerimizi kısa tutalım. Tıraş olurken ve diş fırçalarken suyu açık bırakmayalım. Bulaşıklarımızı elde değil makinede yıkayalım. Suyumuzun boşa akmasına müsaade etmeyelim.”

Kaçak su kullanılması noktasında taviz vermeyeceklerinin altını çizen Altunok; “Vatandaşlarımız şebeke suyunu mutlaka su sayacından geçirmelidir. Su sayacından geçirilmeden alınan sular kaçak olarak addedileceği için Türk Ceza Kanunu’nun 163. maddesine istinaden Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır. Yapılan suç duyurusu neticesinde mahkemeler tarafından Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince 1 ile 3 yıl arasında hapis, 5 bin ile 15 bin TL arasında adli para cezası yaptırımı uygulanmaktadır” dedi.

Kaçak su kullanımının maliyetlere yansıdığını ve su fiyatlarının artmasına neden olduğunu da hatırlatan Altunok, “KASKİ Genel Müdürlüğü olarak gerek kaçak su kullanımı gerekse su israfının sonuna kadar karşısındayız. Bu amaçla kaçak su ekiplerimiz 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürmektedirler. Kaçak kullanımlar suyun maliyetini artırmakta ve suyun pahalı olmasına neden olmaktadır. Kaçak kullanımların önüne geçebilmek için duyarlı vatandaşlarımızın bize destek olması büyük bir önem arz etmektedir. Kaçak su kullananların Alo 185 hattına veya www.maraskaski.gov.tr internet adresine bildirilmesini duyarlı vatandaşlarımızdan özellikle talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi