ALTSO Başkanı Şahin, inşaatçılarla buluştu

ALTSO Başkanı Şahin, inşaatçılarla buluştu

17 Kasım 2016 Perşembe 17:23
ALTSO Başkanı Şahin,  inşaatçılarla buluştu
Her hafta farklı meslek gurupları ile istişare toplantısı yaparak sektörel konuları masaya yatıran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 17 Kasım 2016 Perşembe günü de inşaatçılarla bir araya geldi.

Oldukça yoğun katılımın yaşandığı toplantıda Başkan Şahin başta inşaat sektörüne yönelik olmak üzere hayata geçirdikleri ve üzerinde çalıştıkları projeleri anlattı. Şahin, “Tüm projeleri sizlerden aldığımız güç ve teveccüh ile hayata geçiriyoruz. Allah’ın izniyle bu güç arkamızda olduğu sürece yılmadan her şeyimizi borçlu olduğumuz Alanya’mız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  Konuşmasının başında kriz dönemlerinde bile yatırım yapan inşaat sektör temsilcilerinin ekonomiye yaptığı büyük katkıya dikkat çeken ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “ Yerelde ve genelde tüm idareciler inşaat sektörünün önemini daha iyi anlama fırsatı yakaladılar” dedi.
 “BETON FİRMALARINA MEYDANIN BOŞ OLMADIĞINI GÖSTERDİK”
Kriz dönemlerinde oda olarak, “Biz ne yapalım, global kriz var!” demediklerini ve her sektörde olduğu gibi inşaat sektörüne yönelik de çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Şahin, “Beton fiyatlarında bölgesel adaletsizlik vardı. Beton üreticileri Alanya’ya ülkenin her yerinden çok daha fazla fiyat veriyorlardı. Önce onları uyardık,  sonra Rekabet Kurulu’na başvurduk. Sonuçta 6 firmaya toplamda 70 Milyon(70 Trilyon) TL ‘ye kadar cezalar verildi. Meydanın boş olmadığını gösterdik. Bundan sonra da konunun takipçisiyiz. Sizlerin sorunu bizlerin sorunudur. Gerekirse her konuda beraber, kol kola mücadele ederiz” dedi.
“GÖÇ İDARESİ OFİSİ İLK KEZ BİR İLÇEDE KURULDU”
“Alanya’da Göç İdaresi Ofisi kurulmasını sağladık. Burada mülk alan yabancılar artık sorunlarını çözmek için Antalya’ya gitmek zorunda kalmayacak” diyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Sektör temsilcileriyle beraber Göç İdaresi Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Alanya’mızdaki yerleşik yaşayan yabancı ülke vatandaşlarına dikkat çektik. Bize hiçbir ilçede ofis kurmadıklarını söylediler. Bizler de Alanya’nın ekonomik, sosyal ve hatta kültürel olarak 50 ilin önünde olduğunu anlattık. Alanya’mızı başka şehirlerle kıyaslamamaları gerektiğini söyledik. Sonuçta bizleri kırmadılar. Şu anda ofisimiz nüfus müdürlüğü hizmet binasında hizmet veriyor. İnşallah en yakın zamanda kendi binasına da taşınacak” dedi.
“EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ ALANYA’MIZIN GURURU MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU”
“Üyelerimizden aldığımız güç ve teveccühü doğru kullanmaya özen gösteriyoruz” diyen ALTSO Başkanı, en büyük avantajlarının da her projede kendilerine öncülük eden Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunun altını bir kez daha çizdi. Çavuşoğlu’nun memleket ve ülke sevdalısı bir siyaset ve hizmet adamı olduğuna dikkat çeken Şahin, “Doğalgaz Projesi, Hal Projesi, Sanayi sitesi Projesi, AKDAĞ;  Kriz anında Alanya’mızdaki Rus ve diğer yabancılar ile yaptığımız organizasyonlar ve diğer tüm çalışmalarımızın başarısında Sayın Bakanımızın büyük payı var. Kendisine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Oda olarak tek hedeflerinin hizmet olduğunu da vurgulayan Şahin, “Gerek Ankara’da, gerek ise Alanya ve Antalya’daki yerel idareler ile uyumlu çalışıyoruz. Hizmetin olduğu yerde elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Tanıtımda da, üyelerimizin beklentilerinin karşılanması noktasında çalışmalarımızı idarecilerimizin desteğini alarak yapıyoruz. Üyelerimizin ve Alanya’mızın menfaatleri ne gerektirirse onu yapmaktan da çekinmiyoruz” diye konuştu.
 Şahin, konuşmasının devamında, çalışma prensiplerine ve misyonlarına, eğitime verilen desteğe, doğalgaz için girişimlere, vergi kolaylığına, üretilen projelere, Akdağ için atılan adımlara, toptancı hali için yapılan işlemlere değindi.
Son Güncelleme: 17.11.2016 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81