131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALTO’DAN ÜYELERİNE NEFES KREDİSİ

22 Eylül 2018, Cumartesi 06:59

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Nefes Kredisi'ni bir kez daha üyelerinin kullanımına sundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni KOBİ Destek (Nefes) Kredisi uygulaması kapsamında Aliağa Ticaret Odası üyeleri ilk 6 ay anapara ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere aylık 1,85 faizle kredi kullanabilecek.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilecek KOBİ Destek (Nefes) Kredisi protokolü 31 Ağustos 2018 tarihinde imzalandı. 20 Eylül’de başlayan uygulamayla ALTO üyeleri, ilgili bankaların şubelerinden başvuruda bulunarak kredi kullanabilecekler.

18 Ay Vade

Konu hakkında açıklama yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “TOBB Nefes Kredisi içinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimize destek olacaktır. Üyelerimiz, düşük faizli, uzun vadede az masraflı kredi kullanabilecek. Nefes Kredisinde faizler aylık yüzde 1,85 olacak, kredi vadesi ise, ilk 6 ayı anapara ödemesiz (sadece faiz ödenecektir), takip eden 12 ayı eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay şeklinde uygulanacak. Kredi üst limiti 200 bin TL, alt limiti ise 50 bin TL olarak belirlendi. Kredilendirmede tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığının sağladığı destekle KGF’ye ait olacaktır” dedi.

Üyeler uygun koşullarda krediye erişebilecek

İşletmelerin karşılaştığı en büyük sorunlardan birisinin finansman erişiminde yaşanan sıkıntılar ve yükselen kredi faizleri olduğunu vurgulayan Ertürk, “Oda ve Borsalar elindeki kaynaklarını üyelerinin kullanımına açıyor. Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Türkiye ekonomisinin bu geçici süreçten en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler, işverenlerimizi, ticari hayatımızı rahatlatmayı amaçlayan girişimler yapılıyor. Üyelerimizin şu anda her zamankinden daha çok ucuz finansmana, uygun koşullarda krediye ihtiyacı var. Nefes Kredisi’nin bir nebze de olsa üyelerimize nefes aldıracağına inanıyor ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başvuru Belgesi ALTO'dan Alınacak

Üyelerin ALTO'ya gelerek 'Nefes Kredisi Başvurusu' için faaliyet belgesi almaları gerektiğini belirten Başkan Ertürk, "Alınan faaliyet belgesi ile ilçemizdeki Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası şubelerine kredi başvurusu yapabilirler. Bankalar, KOBİ'nin, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye Nefes Kredisi kullandıracak. Bankaların Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının yüzde 0,03'ü (on binde üç) ile sınırlı olacak. Üyeler, düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak" şeklinde konuştu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler