Altıntel; “Canlı Hayvan Borsası yanındaki 15 dönüm arazi mezbaha olacak”

2016 yılı Nisan Ayı’nda gerçekleşen tören ile temelleri atılan Kırklareli Hayvan Borsası’nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında 690 metrekare kapalı alanın inşaatı tamamlanırken, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, çalışmaların Ocak ayının ardından hızlanacağını belirtti

Kırklareli Ticaret Borsası’nın öncülüğünde hayata geçirilen Kırklareli Canlı Hayvan Borsası’nın temeli 22 Nisan 2016 Cuma günü düzenlenen bir törenle atılmıştı.
Yaklaşık 9 aylık bir zaman diliminde binanın kabasını bitiren Kırklareli Ticaret Borsası, çalışmalarının Ocak Ayı’ndan sonra hızlanacağını belirtti. Canlı Hayvan Borsası’nın Kırklareli için çok önemli olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, inşa edilen bina ile birlikte Kırklarelilere verdikleri bir sözü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’in sürekli gündeme getirdiği ve önemine işaret ettiği Canlı Hayvan Borsası’na sayılı günler kaldı. İşçilerin yoğun mesai içerisinde çalıştıkları bina son şeklini aldı. Kırklareli Ticaret Borsası’nın hazırladığı, Trakya Kalkınma Ajansının onayladığı ilimizdeki hayvan piyasasına yön verecek projeye ait tesis önümüzde aylarda faaliyete geçecek. Edirne Yolu üzerinde Polis Sosyal Tesisleri’nin karşısında yapılan Canlı Hayvan Borsası’nın birçok üreticiye ve esnafa geçim kapısı olması planlanıyor. 680 metrekaresi kapalı 10 bin metrekare arazide hayata geçirilen projenin şimdiden birçok olumlu tepki aldığını dile getiren Altıntel; “Bizim yıllardır istediğimiz ancak daha yeni çalışmalarına başladığımız bu yapı ile birlikte Kırklareli’nde hayvancılık bir basamak daha yükselecek. Ot olmayan memleketlerde yetişen hayvanlar bizim ilimizden daha ünlü oluyor. Trakya’nın yeşili de merası da her şeyi bambaşkadır bunu herkes biliyor, bilmeyene de bizler göstereceğiz” dedi. Projenin gidişatına ilişkin basına bilgi veren Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel; “750 bin TL Kalkınma Ajansı’ndan hibe destek aldık. 750 bin TL’de Ticaret Borsamızın katkıları ile 1,5 milyona Hayvan Borsamızın mütevazi bir törenle temelini attık. İnşallah yüzde 50-60’ını bu sene kalanını da önümüzdeki sene tamamlayarak modern bir Hayvan Borsası hayata geçireceğiz.
Ekspertiz değeri 2,5 milyon olan bu projenin ilk etabını bitirdikten sonra belki bizden belki Kalkınma Ajansı’ndan bir destekle iki yıl içinde bitirmek istiyoruz. Biliyorsunuz Kırklareli hayvancılıkla ilgili bir il. Bölgemiz hastalıktan ari bölge statüsünde. İnanıyoruz ki burası da Hollanda gibi olacak. 150 bin büyük, 300 bin küçükbaş hayvan varlığı olduğuna göre bu bölgenin Hayvan Borsasına ihtiyacı da var.
İnşallah bu tamamlandıktan sonra yanında entegre mezbahayı da, çelik siloları da düşünüyoruz. Bizden sonra gelecek nesle bir 50 yıl hizmet edecek tesislerin bir arada olmasına çalışıyoruz. Ben herkese ve Kırklarelilere teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeyi kısa sürede bitireceğiz” dedi.
Canlı Hayvan Borsası’na mezbaha da eklenecek
Kırklareli - Edirne Yolu üzerinde yapımı devam eden Canlı Hayvan Borsası’nda gelinen aşamayı ve son gelişmeleri de anlatan Altıntel, projenin yüzde 85’inin 1 milyon lira ile tamamlandığını ancak geçen hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile görüştüklerini ve projelerini sunduklarını, Bakan Yardımcısı Daniş’in Canlı Hayvan Borsası yanındaki 15 dönüm araziyi mezbaha kurulmak üzere kendilerine vermek istediğini söyledi. Son durumu incelemek üzere 3 kişilik bir heyetin geleceğini aktaran Altıntel, bu tesis 8-10 milyon liraya yapılır. Bakan entegre bir et tesisi olmasını istiyor.
Şu anda hijyenik bir mezbahamız yok. Bunu da kurarsak iyi olacak. Bu eksiğimizi tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol