Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Altında ‘Taksit imkanı’ Kuyumcuları Sevindirdi

Altında ‘Taksit imkanı’ Kuyumcuları Sevindirdi

ISPARTA 15.12.2019 09:10:00 0
Altında 
‘Taksit imkanı’
Kuyumcuları 
Sevindirdi
İmren Sarraf Sahiplerinden Şakir Aydemir, yaklaşık 10 aylık bir kayıp ve ölü geçen bir düğün sezonunun ardından altın alışverişinde taksit imkanının 4’ten 8’e çıkarılması kuyumcuları sevindirdiğini söyledi.
 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumculukla ilgili harcamalarda taksit uygulamasındaki taksit imkanının artırılmasına yönelik mevzuat hükmünü kaldırması sektörde olumlu karşılandı.
AYDEMİR; “TAKSİT BİZİM
İÇİN ÖNEMLİ BİR KONUYDU”
Yapılan son düzenleme ile basılı ve külçe halinde olmayan kuyum ürünlerindeki taksit sayısının 4'ten 8'e çıkarıldığını ifade eden İmren Sarraf Sahiplerinden Şakir Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Taksit düzenlemesi hem altın alışverişine çıkan vatandaşlarımıza hem de kuyumcu esnafımıza yani meslektaşlarımıza kazanç sağlayacak.
“EVLENECEK ÇİFTLER
İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Taksit sayısındaki artış vatandaşlarımız için özellikle de evlenmeyi düşünen ve altın alışverişine çıkacak çiftler için büyük avantaj sağlayacak. Düzenlemeyle birlikte kuyumcu esnaflarımızın işlerinin artacağına ve sektörün hareketleneceğine inanıyorum. Gidişata göre taksit oranının kapsamı genişletilebilir. Böylelikle hem esnafımızın hem de altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşlarımızın yüzü gülecektir.
“KUYUMCU ESNAFLARIMIZIN
SATIŞLARI DÜŞMÜŞTÜ”
Zaten, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımızın altın alışverişlerinde taksit imkanı sağlanmasına dair yoğun talepleri vardı. Bu da yapılan düzenleme ile gerçekleşmiş oldu. Bilindiği gibi kuyumculuk sektöründeki taksit imkanı geçtiğimiz yıl Ağustos ayında kalkmıştı. Taksit imkanının kaldırılması sonrasında kuyumcu esnafımızın kazancında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Daha sonrasında ise kuyumcu esnafımızın taksit imkanının yeniden getirilmesine dair yoğun bir talebi oluştu. Bu talep doğrultusunda, esnaf oda, birlik, federasyon ve konfederasyonlarının yapmış oldukları girişimler sayesinde altındaki taksit imkanı sayısı artırıldı” dedi.
 

 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °