Büyük Torbalı

Altın tahvili kazandırıyor

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası devam ediyor. Torbalılı yatırımcılar, 9-10 ve 11 Nisan tarihleri arasında Ziraat Bankası Torbalı Şubesi’ne giderek başvuru yapabilecek. Ziraat Bankası Torbalı Şube Müdürü Mustafa Yıldırım, yatırımcıları şubelerine davet etti 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Altın tahvili kazandırıyor
277 Görüntüleme
06 Nisan 2018 - 16:58
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

HÜKÜMETİN yastık altında bulunan ve 100 milyar dolar büyüklüğünde olduğu tahmin edilen altını ekonomiye kazandırmak için gündeme getirdiği altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı devam ediyor. Sadece Ziraat Bankası aracılığıyla devam eden proje kapsamında vatandaşlar altınlarını değerlendirmek için banka şubelerine gidebiliyor. Talep toplama döneminde bireysel yatırımcılar tarafından Ziraat Bankası şubelerine getirilecek 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilecek. Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar kabul edilmeyecek. Altınlar hiçbir iskontoya tabi tutulmaksızın saflığı oranında birebir kabul edilecek olup, yatırımcılar hiçbir kayba uğramayacak. Teslim edilen altın karşılığında müşterilere hesap cüzdanı verilecek.

3 GÜN BOYUNCA TORBALI’DA OLACAK

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ziraat Bankası Torbalı Şube Müdürü Mustafa Yıldırım, altın eksperinin 9, 10 ve 11 Nisan tarihleri arasında Torbalı’daki merkez şubelerinde olacağını ve vatandaşın taleplerini kabul edeceklerini dile getirdi. Torbalı’da yastık altındaki altınına değer katmak isteyenlerin 3 gün boyunca şubeye gelebileceğini dile getiren Yıldırım “Bankamızın altın eksperleri İzmir bölgesindeki şubeleri gezerek vatandaşın altınlarını değerlendirmesini sağlayacak. Konusunda uzman eksperlerimiz 3 gün boyunca ilçemizde olacak. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilecek bu senetlerden elde edilecek kazançlar üzerinden herhangi bir vergilendirme söz konusu olmayacak. Yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu senetler karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altın yatırımlarına kazanç sağlayabilecek” diye konuştu.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK

Torbalılı vatandaşlar evinde tuttuğu altını 9,10 ve 11 nisan tarihleri arasında Ziraat Bankası’na götürecek. Bu tarihten sonra şubeye getirilecek altınlara uzman eksper başka şubelerde görevli olacağından dolayı işlem yapılamayacak. Teslim edilen altınların ekspertizi yapılacak. Ayarı ve ağırlığı belirlenen altının karşılığında sertifika veya tahvil verilecek. Tahvil vade boyunca vatandaşa altın cinsinden bir getiri sağlayacak. Yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1.20 (yıllık yüzde 2.40) getiri sağlayacak. Bu tahvil istenildiği zaman tekrar altına dönüştürülecek. Ara dönemde de ek getiri sağlanacak.

 

Serkan GÜNBAY

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web