Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak 3. kez hakim karşısında

Aralarında gazeteciler Ahmet Altan ve nazlı Ilıcak’la akademisyen Mehmet Altan’ın da bulunduğu 17 sanıklı davanın üçüncü duruşması bugün görülüyor.

Soruşturma kapsamında Ahmet Altan 417, Mehmet Altan 418, Nazlı Ilıcak 411 gündür tutuklu bulunuyor. 

Mahkeme 19 Eylül’deki duruşmada verdiği ara kararda, bir yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan sanıkların tutukluluğunun devamına karar vermişti. Mahkeme ara kararında ayrıca, bir dönem adı Gülen cemaati ile anılan Nurettin Veren ve gizli tanık "Söğüt"ün dinlenmesinden vazgeçilmesine karar vermişti.

Avukat görüşü kısıtlamalarının kaldırılması talebini kabul etmeyen mahkeme, dosyanın esas hakkında mütalaasını sunması için Cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vermişti.

Mahkeme, ara kararında Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin, Bülent Keneş ve Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu ve haklarında "yakalama kararı" çıkarılan firari sanıkların dosyalarının ayrılmasına hükmetmişti.

Bugün Çağlayan 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma başladıktan kısa süre sonra, heyetin sanık avukatlarıyla tartışması üzerine salon boşaltıldı. Altan kardeşlerin avukatı Ergin Cinmen talep için söz istedi. 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı söz vermedi. Hâkim,  Cinmen'i duruşmadan attırdı. T24te yer alan habere göre 11.15’te tekrar başlayan duruşmada Altan kardeşlerin avukatı Figen Çalıkuşu söz istedi. Hâkim avukat Çalıkuşu'nu da salondan attı. Avukat Çalıkuşu,  hâkimi ret ettiklerini açıkladı. Duruşmaya  ara verildi. Duruşmaya avukatlar Figen Çalıkuşu ve Ergin Cinmen'siz devam edilirken Altan kardeşlerin diğer avukatları Melike Polat ve Ferat Çağıl duruşmaya katıldı. Duruşmada söz alan 3. savunma avukatı da heyetin reddedildiğini ve dosyadan el çekmesi gerektiğini hatırlatması üzerine heyet başkanı tarafından salon dışına çıkartıldı. Duruşmaya yeniden 5 dakika ara verildi.

Suçlamalar 

Çağlayan Adliyesi'nde üçüncü duruşması görülecek davada savcılık, Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.  

Savcı, Altan kardeşlerin darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda 'subliminal mesajlar' verdiklerini iddia etmişti.

Altanlar ve Ilıcak’la birlikte Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek tutuklu olarak yargılanırken Tibet Murat Sanlıman ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Geri kalan 10 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

 

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında