Büyük Torbalı

Alt geçit kullanıma açıldı

İZBAN hattının kullanıma açılmasıyla ortaya çıkan yaya geçitleri konusundaki yetersizliğin giderilmesine yönelik çalışma devam ederken Muratbey-Tepeköy mahallesini birbirine bağlayan alt geçit kullanıma açıldı. Yapımın da aksamalar yaşanan diğer alt geçitlerin de bir an önce tamamlanması bekleniyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Alt geçit kullanıma açıldı
193 Görüntüleme
23 Ağustos 2019 - 15:06
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TRAFİKTE yayalar için hayati önem taşıyan alt ve üst geçitler trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kazaların önüne geçilmesi amacıyla önlemler alınarak yapılıyor. Torbalı’da yaşayan vatandaşların yolun karşı tarafına geçmeyi istemeleri durumunda araçlarla aynı yolu paylaşmamaları için üst geçitler yapıldı. İlçedeki üst geçitlerdeki asansörlerin genellikle bozuk olması sebebi ve merdiven sistemi yerine parkur şeklinde yapılan üst geçitlerin yorucu olmasından dolayı çok nadir kullanıyor. Üst geçitler yerine yolları ayıran ve zarar gören tellerin, demirlerin arasından geçenler kazalara sebebiyet veriyor.Bölgede yaşanan yaya geçidi sorunundan dolayı şikayetler gelmeye devam ederken yapımı tamamlanan ilk alt geçit ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

ALT GEÇİT KULLANIMA AÇILDI

Torbalı’nın diğer ilçelere ulaşımı konusunda devrim niteliğinde olan ve 2010 yılında hizmete giren İZBAN hattının şehri ikiye bölmesinin ardından ortaya çıkan yayaların ulaşım sıkıntısına çözüm arayışları devam ediyor. Mahalleler arasında her gün binlerce insanın geçtiği alana yapılan iki üst geçidi kullananlar asansörlerin düzenli olarak çalışmamasından dolayı merdivenleri kullanmak zorunda kalıyor. Yoğunluktan dolayı sürekli olarak bozulan asansörlerin yerine mahalle muhtarlarının yürüyen merdiven getirmek için uğraşları devam ederken günlerdir beklenen alt geçitteki çalışma tamamlandı. Muratbey-Tepeköy mahallesini birbirini bağlayan alt geçitte çevre devre düzenlemesinin yapılmasının ardından hizmete girmesi bölgede yaşanların yüzünü güldürdü.

2 GEÇİT BEKLEMEDE

Tepeköy ve Torbalı İZBAN durakları arasında yer yaya geçitleri probleminin çözülmesinin adına iki alt geçit daha yapılıyor. Alt geçitlerde kış aylarında etkili olan sağanak yağıştan kaynaklanan duraksamalar yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda yeniden Cumhuriyet Mahallesi ve Ertuğrul Mahallelerindeki iki alt geçidin yapım faaliyetlerinin ise ne zaman bitirileceği henüz bilinmiyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web