Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Alpine F1 Takımı 2021 sezonu planlarını açıkladı - Motor Sporları Haberleri
        1

        Alpine F1 Takımı'nın yeni sezondaki pilotları Esteban Ocon ve Fernando Alonso, yeni araç A521'le yarışacak. Takımın Enstone'daki merkezinden düzenlenen dijital etkinlikte, takımın sezon öncesi stratejik vizyonu açıklanırken, bu yıl Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yarışacağı aracı yeni A521 tanıtıldı.

        2

        Etkinliğe, Renault Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo, Alpine CEO'su Laurent Rossi ve Alpine Yönetici Direktör Marcin Budkowski hologram teknolojisiyle katıldı. Luca de Meo, etkinlikte yaptığı konuşmada, güçlü ve enerjik Alpine ismini Formula 1 otomobilinde görmenin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

        3

        Yeni renkler, yeni bir yönetim ekibi ve tutkulu planların, 40 yıllık bir geçmişin üzerine inşa edilen yeni bir başlangıç anlamına geldiğini anlatan Meo, şunları kaydetti:

        4

        "Alpine'in özgünlük, şıklık ve cesaret değerlerini kurum içi mühendislik ve şasi uzmanlığımızla birleştireceğiz. Formula 1'de çalışma ekibi olarak yarışmanın güzel tarafı da bu. En büyük isimlerle yarışacağız. Otomobil tutkunlarının alkışları ve desteğiyle olağanüstü yarışlara katılacağız. Sezon başlangıcı için sabırsızlanıyorum."

        5

        PİLOTLAR OCON VE ALONSO

        Toplantıda aktarılanlara göre, Renault Grubu, yeniden yapılanma kapsamında Renault F1 Takımı'nın ismini Alpine olarak değiştirdi. Alpine F1 Takımı'nın yeni aracı A521; mavi, beyaz ve kırmızı renkleriyle Alpine’in motor sporlarındaki mirasını temsil ediyor. Otomobil, gücünü Fransız üreticiye F1 için 45 yıldır aralıksız olarak hizmet veren Viry-Chatillon tesislerinde tasarlanıp geliştirilen Renault E-Tech 20B 1.6L V6 motordan alacak.

        6

        A521, 2020 şampiyonasında yarışmış olan R.S.20’nin gelişmiş bir versiyonu olarak dikkati çekiyor. Özellikle aerodinamik düzenlemeler kapsamında Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından zorunlu tutulan ek değişiklikler kapsamında otomobilin arka kısmında yer alan parçalar iyileştirildi.

        7

        Alpine F1 Takımı'nın yeni sezondaki pilotları Esteban Ocon ve Fernando Alonso olacak. İki yıllık bir aranın ardından Formula 1’e geri dönen Fernando Alonso, 2005 ve 2006'da iki Formula 1 Dünya Pilotlar Şampiyonası kazandığı takımına yeniden katıldı.

        8

        Takım ile ikinci yılına giren 24 yaşındaki Estaban Ocon ise 2020 Sakhir Grand Prix Yarışı'nda Formula 1’de ilk defa podyumda boy göstermişti. Ocon, 2020 sezonundaki başarısını daha yukarıya taşımak için mücadele edecek.

        9

        Alpine CEO'su Laurent Rossi, Yönetici Direktör Marcin Budkowski ve Yarış Direktörü Davide Brivio üçlüsü yeni sezonda takımın liderliğini üstlenecek. Enstone ve Viry teknik ekiplerinin yönetimini sırasıyla Şasi Teknik Yöneticisi Pat Fry ve Motor Teknik Yöneticisi Remi Taffin üstlenmeye devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ