Alpaslan: Rantçılar esnafın ekmeğiyle oynamak istiyor

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Alpaslan, TEOG sınavlarının kaldırılmasından sonra, mevcut servis araç sayısı karşısında talebin düştüğünü belirterek, "Servis sayılarının arttırılmasını düşünen rantçılar, esnafımızın ekmeği ile oynamak istiyor. Biz rantçılara karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Alpaslan: Rantçılar esnafın ekmeğiyle oynamak istiyor

   Yaklaşık iki hafta sonra oda seçimleri yapılmaya başlanacak. Bu odalardan biri de Van Şoförler ve Otomobilciler Odası. İki hafta önce Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na başkan adayı olacağını açıklayan Faruk Alpaslan, servis araçlarının sayısının artırılıp, artırılmayacağı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.
   Servis araç sayılarını arttırmak isteyen bazı rantçıların olduğunu belirten Faruk Alpaslan, "Bazı çıkarcılar servis araçlarının sayısını arttırarak, kendileri rant elde etmek istiyor. Rantçılar servisçi esnafımızın ekmeği ile oynamak için bazı planlar yapıyor. Yaptıkları planları seçimleri kazanmamız halinde bozacağımızı bilen rantçılar, asılsız ve yalan iddialar ile bizi karalamak ve servisçi esnafımızın kafasını karıştırmak istiyor. Biz göreve geldiğimizde mevcut araç sayıları korunacak, esnafımızın kazancını arttırmak, hak ve hukukunu korumak öncelikli görevimiz olacak" diyerek servisçi esnafının asılsız iddia ve iftiralara inanmamasını istedi.
   Okul servis araçlarında 10 Mart 2017 tarihli ve 30003 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında rehber personel görevlendirilmesinin zorunlu hale geldiğini hatırlatan Alpaslan, "Servis araçları öğrencilerden aldıkları ücretlerden, rehber personeli maaşı ve sigortası, araç yakıt vergi ve sigortası, belediyeye ödenen güzergâh bedeli, araç bakım onarım giderleri de hesap edildiğinde, sürücülüğünü araç sahibinin yapması halinde asgari ücretin altında bir kazanç kalmaktadır. Şoför çalıştıran servis araçları zarar etmektedir. Sonuç olarak ekmek kazanmak için servis çalıştıran ve zarar eden esnafımızın giderlerini asgariye indirip, kazancının cebinde kalması için gerekli çalışmaları yaparak hakkına sahip çıkacağız.  Servis araçlarının çalışma esasları doğrultusunda kazanç sağlayabileceği, hizmet alan öğrencilerin ve velilerin de mutlu olabileceği bir sistemin kazandırılması için çalışacağız" dedi.
   Servis araçları, taksiler ve toplu taşıma için tahsis edilen araç sayılarını arttırmayacaklarını ifade eden Faruk Alpaslan, "Özellikle servis araçları zaten zor durumda. TEOG sınavlarının kaldırılmasında sonra, mevcut servis sayısı karşısında talep düştü. Servis sayılarının arttırılmasını düşünen rantçılar, esnafımızın ekmeği ile oynamak istiyor. Biz rantçılara karşı mücadele ederek servis sayılarını arttırmayacağız. Aksine mevcut servis sayıları korunacak ve esnafımızın kazancını arttırmak için girişimlerde bulunacağız. Ayrıca ne (S) plakalarda, ne (T) plakalarda, ne (M) plakalarda, ne de (H) plakalarda tahsis edilen, mevcut esnafımızın hak ve hukukunu korumak için her zaman mücadele edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER