26 Şubat 2020 16:22

KPSS birincisi Alparslan Uysal'ı mülakatta düşük puan vererek elediler

KPSS'de Coğraya alanında Türkiye birincisi olan Alparslan Uysal mülakatta elendi. Mülakattaki sorulara doğru cevap verdiğini belirten Uysal “Öğretmenlik hakkım elimden alındı” dedi.

Ekran görüntüsü, "@alparslanuysl" Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Mülakat sistemi yine mağdur etti. Bu kez de 2019 KPSS'de Coğraya alanında Türkiye birincisi olan Alparslan Uysal'ı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için girdiği mülakatta düşük puan vererek elediler. Mülakattaki 4 soruya da doğru cevap verdiğini söyleyen Uysal, “Öğretmenlik hakkım elimden alındı” dedi.

Alparslan Uysal, yaşadıklarını Twitter'daki paylaşımıyla duyurdu. Paylaşıma göre Uysal, 2019 KPSS  sınavında 86 puan alarak Coğrafya öğretmenliği alanında Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuran Uysal, mülakat sınavına girdi. Ancak sonuçları görünce hayal kırıklığına uğradı. “Tercih yapmaya hak kazanamadınız” ifadeleriyle karşılaşan Uysal, "Sözlü sınav sonucunda puanım 55'e düşürüldü" dedi.

Öğretmenlik hakkının elinden alındığını vurgulayan Uysal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“2019 KPSS’de coğrafya öğretmenliği alanında birinci oldum. Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınav sonucunda puanım 55’e düşürüldü ve öğretmenlik hakkım elimden alındı. Sözlü sınavda sorulan 4 soruyu da doğru cevaplamıștım."

2018'de de KPSS'den 88 puan alarak ÖSYM’nin açıkladığı sıralamalara göre fizik öğretmenliği branşında Türkiye birincisi, fizik ve fizik öğretmenliği branşında ise Türkiye ikincisi olan Deniz Eren Demir,  mülakat sınavında tüm sorulara doğru cevaplamasına rağmen 54 puan verilerek elenmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan adalarında neler oluyor?

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesinde yemekhane boykotu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...