Sarıyer siyasetinin önemli isimlerinden ve sevilen doktorlarından Op. Dr. Cengiz Alp, 29 Aralık Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı seçimine ilişkin Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Örgütü’nde gözler ilçe başkanlığı seçimine çevrildi. Adaylar seçimi kazanmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Sarıyer siyasetinin deneyimli ismi Op. Dr. Cengiz Alp, Sarıyer Posta’ya yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı. Alp, CHP Sarıyer İlçe Başkan Adayı Ersin Özer’i desteklediğini de açıkladı.

“GEÇMİŞ DÖNEMLERDEN DERS ALINDI”

İlçe başkanlığı için aday belirleme süreci hakkında konuşan Cengiz Alp, “29 Aralık’ta bir seçim yaşayacağız. Demokratik Değişim Hareketi adına Sayın Ersin Özer aday olarak çıktı. Partimizin gençlik kollarından gelen bir kardeşimiz. Yoğun çalışmalar sonucunda kendini yeterli gördü ve aday oldu. Aslında 4-5 arkadaşın da aday olması söz konusuydu. Fakat mahalle temsilcilerinin oylarıyla Ersin Özer’in aday olmasına karar verildi. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Partimizde uzun yıllardır yapılmayan bir işi yaptı. Parti içinde muhalif yapı olarak çok sayıda aday çıkıyor ve bir türlü birleşme sağlanamıyordu. Bu süreci geçmiş dönemlerden ders alarak bir olgunluk içinde karar verildi. Muhalif kelimesinin içeriğinden bahsedeyim. Yapılan bir işe eleştiri gerektirmektir. Sosyal hareketlerin içerisinde eleştiri ve özeleştiri olmadan hiçbir şey olmaz. Bu yüzden sosyal demokrat olarak genel karakterimizde var muhalif olmak” diye konuştu.

ALP’TEN PART İÇİ DEMOKRASİ VURGUSU

“Partide istediğimiz en önemli şey parti içi demokrasidir” diyen Alp, “Bu çok önemli bir konu. Sosyal demokrat olmanın en önemli karakterlerinden biri budur. Türkiye’ye demokrasi vaat ederken kendi içimizde demokrasiyi arka plana atamayız. Adaylarımızı yarıştırmamız lazım. Kimler neden aday oluyor? Liyakat sahibiler mi? Parti ile ilişkileri nedir? Türkiye’yi ve dünyayı nasıl görüyorlar? Bunları partililerin önünde tartışıp kendilerini ortaya koymalarını istiyoruz. Yeterli olup olmadıklarına da partililer karar vermeli. Emir komuta zinciri içerisinde üst kademelerden, milletvekili veya belediye başkanları tarafından parti yöneticilerinin seçilmesini istemiyoruz. Benim en büyük eleştirim budur. 8 bin üyemiz var ve bu üyeler kendini yönetecek kişileri seçebilecek olgunluktadır. Bundan sonra da belediye başkanı ve milletvekili adaylarının belirlenmesinde de ön seçim kurallarını yaşatmak istiyoruz. Ankara’dan yerele müdahaleyi doğru bulmuyoruz. Biz yerelleşmeden yanayız. Burayı bizden daha iyi kimse bilemez. Ankara’da yaşayan bir kişi Sarıyer’i nereden bilecek?” ifadelerini kullandı.

“ÜYELERİMİZE GÜVENECEĞİZ”

Alp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üyelerimiz sadece ilçe seçimlerinde değerlendiriliyor. Ondan sonra üyeler ile iletişim kopuyor. Bundan önceki iki seçimde de ön seçim yapılmadı. Delegeler milletvekili, belediye başkan adayı ve meclis üyesi seçiminde inisiyatif alamadılar. Bu kapsamda üyeler partimiz ile olan aidiyet bağını kopartıyor. Kendilerine değer verilmediği ve görüşlerinin alınmadığına dair sitemleri var. Bunu aşmamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği çok değerli bir şey. AK Parti döneminde ‘CHP’liyim’ demek zor bir şey. Başlı başına risktir. Çocuğunuz belediyeyse işi ile oynayabilirler. Söylediğiniz şeyler yüzünden sosyal medyalarınız incelenir ve başınız belaya girebilir. Bizim üyelerimiz tüm bu riskleri göze alarak partimize üye oldular. Bu kadar fedakarlık yapan insanlara güveneceğiz ve kendimizi teslim edeceğiz.”

“SEÇİMDE ERSİN ÖZER’İ DESTEKLİYORUM”

Seçimde Ersin Özer’i destekleyeceğini açıklayan Alp, “29 Aralık’ta yapılacak olan ilçe başkanı seçiminde Ersin Özer’i destekliyorum. Kendisi gençlik yıllarından beri tanıdığımız bir kardeşimiz. Babası çok eski bir partilidir. Belediye işçisiydi ve Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini Sarıyer’de onurlu bir şekilde taşıdı. Ersin Özer’in sosyal demokrat ideolojisine sahip olduğuna inanıyorum. Bizi ve ilçemizi de en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SESİMİZİN ÜST KADEMELERE GİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Alp sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hareketin sonucu ne olursa olsun demokratik süreçlerden geçtiği için üyelerimizi heyecanlandıran ve sonucunun iyi olacağını düşündüğüm bir harekettir. Kazanan kim olursa olsun ilçe başkanı olarak bul edeceğiz ve elimizden gelen desteği vereceğiz. Bizim isteğimiz yaptığımız parti içi demokrasi hareketini ilçe başkanlığını aldıktan sonra ki süreçlerde de ilçe başkanının sürdürmesi ve il başkanlığı ile genel merkeze aktarmaları. Aşağıdan yukarıya doğru sesimizin gitmesini istiyoruz. Ankara’dan gelen sese Sarıyerli üyelerin itaat etmesi sosyal demokrat harekete uymuyor.”

SARIYER POSTA