15 Ay Önce Başlandı

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu eğitim sezonunda yapılan Okullararası turnuvada il birincisi olarak Türkiye Şampiyonasına katılan Alp Kaan Bozoğlu, büyük bir başarı göstererek burada bronz madalya kazandı.

Tecrübe Farkı

Ankara’da düzenlenen Okullararası Wushu Taolu Türkiye Şampiyonasında Gun Shu 32. Formda aldığı üçüncülükle Trabzon’a ilk kez wushu taolu branşında madalya getiren sporcu unvanını elde eden Alp Kaan Bozoğlu’nun çok yetenekli bir sporcu olduğunu ifade eden Antrenör Muhammet Beldüz, “Bu branşta daha çok yeniyiz. İlk kez Trabzon’da mücadelelere katıldık, ardından Türkiye finallerine gittik. Daha çok tecrübesiz olmamıza rağmen önemli başarılar elde ettik” dedi.

Büyük Başarı

Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatih Ortaokulu öğrencisi Alp Kaan’ın yanı sıra aynı turnuvaya katılan Elif Ebrar Beldüz, Elif Gökçe Baki ve Neslihan Çelikhan’ın 10 üzerinden en düşük 8 puan alarak az bir farkla madalyaları kaçırdığını kaydeden Beldüz, “Sporcularımız, bu işi yıllardır yapan rakiplerine şampiyon adayı olduklarını net olarak gösterdiler. Trabzon birkaç yıl içinde bu branşta söz sahibi iller arasında olacak, çünkü birbirinden yetenekli bir nesil geliyor” diye konuştu. 

İlgi Hızla Artıyor

Wushu taolu sporunun odaklanma, denge, güç, dikkat ve öğrenme kabiliyetini geliştirmesine büyük katkı yapan bir branş olduğunun altını çizen Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Çocuklarımızın bu spora daha çok ilgi göstermesi için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi. Savunma ve saldırı tekniklerinin felsefi bir yaklaşım ve senkronize şekilde hayali bir dövüş sistemiyle canlandırıldığı wushu taolu branşına Trabzon’da ilgi hızlı bir şekilde artıyor.
 
Editör: TE Bilisim