Almanya'da Türkiye'ye karşı sert önlemler masada: AB süreci dondurulsun, ekonomik yaptırım başlasın

İncirlik ve Konya krizinin ardından son olarak Büyükada'daki toplantıya katılan Alman insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in tutuklanması sonrası Almanya'dan Türkiye'ye karşı sert politika izlenmesi çağrıları geliyor. Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım ve AB sürecinin dondurulması talepleri yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Dış Haberler

Almanya'da koalisyon hükümetinin ortağı sosyal demokrat SPD dış politika sözcüsü milletvekili Niels Annan, ''Türkiye diktatörlük yolunda'' dedi

Deutschlandfunk'un (DLF) verdiği haberde, AKP'ye karşı Alman siyasetinin sertleşme eğilimi konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

Niels Annen, iki başlıkta Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep etti. Bunları, çok yönlü ekonomik yaptırımlar ve AB üyelik sürecinin dondurulması olarak açıkladı.

Aynı partiden Federal Adalet Bakanı Heiko Mass da Türkiye'ye karşı ''sert'' bir tutum alınması konusunda Der Spiegel'e benzer açıklamalarda bulundu.

SPD şefi Martin Schulz, tatile çıkacak Alman yurttaşları için özel uyar yapılmasını istedi ve Türkiye'de tutuklu bulunan Alman insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in hemen serbest bırakılmasını talep etti.

Yeşiller partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir, ekonomik yaptırımların ertelenmeden hayata geçirilmesini talep ederken, aynı partiden dış politika sözcüsü Nouripour ise Türkiye ile yürürlükte olan sığınma anlaşmasının iptalini talep etti.

Nouripour, Yunanistan'ın Türkiye sınırının AB tarafından güçlendirilmesinin sığınmacı anlaşması ile ortaya çıkabilecek olası sorunları çözebileceğini öne sürdü.