ÇaykaraDernekpazarıÇaykara KöyleriÇaykara Köyleri HaritasıÇaykara NeredeUzungölÇaykara nedirWhatsApp Link Oluşturma
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
reklam

Almanya’da Taşkıran ve çevre köyleri derneği kongresi yapıldı

Almanya’da Taşkıran ve çevre köyleri derneği kongresi yapıldı
27.07.2019 16:35
A+
A-

İlçemiz Taşkıran ve çevre köyleri Dayanışma Derneği kongre heyecanı yaşandı

Almanya’da 1999 yılında kurulan Taşkıran ve Çevre Köyleri Dayanışma derneği  20.yılında kongre ve seçim yapıldı.

Almanya’nın Aachen kentinde 1999 yılında kurulan “Taşkıran ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği” nin 20. yılında şölen havasında geçen kongresi geçen Cumartesi günü Almanya’nın Mannheim kentinde Avrupa’nın dört bir tarafından katılan üye, hemşehri ve gönüllülerin katılımı ile adeta bir şölen havasında gerçekleşti. Kongreye ilginin büyük olduğu etkinlikte yeni dönemin Genel Başkanı, Yönetimi ve diğer birimler üyelerin oy birliği seçildiler. Katılımın daha önce ki dönemlerde yönetimde görev alanların yoğunlukta olması dikkatlerden kaçmadı.

Kongre; İstiklâl Marşı’nın okunması, Kuran-i Kerim tilaveti ardından Divan heyetinin yönetiminde mevcut yönetimin faaliyet ve mali raporların sunumu ve ibrası sonrası yeni birimlerin seçimleri açık oyla ve oy birliği ile gerçekleşti. Yeni dönemin Genel Başkanlığına derneğin kurucu başkanı aynı zamanda Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı olan Salih Altınışık seçildi.

Sayın Altınışık’ın seçimler sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında şunlara yer verdi: “Kurucusu olduğumuz derneğimizin 20. yılında yeni döneme ışık tutacak yeni vizyon ve yapısıyla hizmet vermeye çalışacağımız davamızın her daim bir neferi olmaktan onur duyduğumuz derneğimizde bu göreve bizleri lâyık gören üyelerimize ve gönül dostlarımıza müteşekkiriz. Artık bu süreçte tüm mesai arkadaşlarımız ile birlikte Avrupa’da olsun Türkiye’de olsun nerede bir hemşehrimiz varsa biz orada olacağız, gönüllerine dokunacağız. Kardeş kuruluşlarımızla dirsek temasında değil omuz omuza ortak davamız Hakkın rızasını kazanmak için tüm arkadaşlarımız canhıraş şekilde çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Hem Avrupa’da hemde Türkiye’de ki hemşehrilerimiz yeni sürecin yenilikçi, katılımcı ve kucaklayıcı adımlarına fazlasıyla şahit olacaklar. Bu minvalde tüm dostlarımıza çağrımız hepimizin ortak değeri olan derneğimize sahip çıkmalarıdır. Biz ancak sizlerle varız, başarı ancak birliktelikten doğacaktır.” Teşekkür konuşmalarında sonra hediye takdimi ve yöresel eğlencelerle kongre sona erdi.

ALMANYA” TAŞKIRAN VE ÇEVRE KÖYLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETİM SEÇİMİ YAPILARAK GÖREV DAĞILIMI YAPILDI.

Yönetim Kurulu: Salih Altınışık -Tufan Bahadır -Refik Bahadır -Hamdi Bahadır -Erol Bahadır -İbrahim Bahadır -Fatih Alamanoğlu -Yılmaz Ağırman -İbrahim Hakkı Albayrak -Muhammed Ali Ağırman -Uğur Töman -Ali Öztürk

Denetleme Kurulu:

Metin Töman -Ömer Altınsoy -Şeref Alamanoğlu.

Başkan Salih Altınışık’ın konuşması

Saygıdeğer Üyelerimiz,
Değerli Gönüldaşlarımız,
Sevgili Taşkıran ve Çaykaralılar,
Değerli Hanımefendiler ve Beyefendiler;

”Birlik içinde eriyen, her işte muvaffak olur.” Tam 20 yıl önce Avrupa’ya göçümüzün 38. yılında o an itibarıyla 20 yıl geç kalmışlığın bilinci ile ama yine de büyük bir heyecan ve özveriyle göçün emektarları birinci neslin özverileriyle 1999 yılında o günün şartlarına uyarlanmış olan „Taşkıran ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği’ni“ hep birlikte kurduk.

Aradan tam yirmi yıl geçti. Derneğimiz bu süre içerisinde çok önemli ve esaslı çalışmalar yaptı, hizmet verdi. Bu süreç içerisinde derneğimize katkılarını esirgemeyen yöneticisinden üyesine vede en sade gönüllüsüne kadar herkese minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ebediyete irtihal eden büyüklerimize de Allah’tan (c.c.) rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olsun.

Malumunuz olduğu üzere 15 Haziran 2019 tarihinde yapılan olağan genel kurulumuzda üyelerimiz davaya hizmet etmek için bu bayrak yarışında heyetimize bu görevi tevdi ettiler. Öncelikle bu davaya hizmet edip Hakkın rızasını kazanma düsturundan sapmadan derneğimizin geleceğini şekillendireceğimiz böylesi önemli göreve bizleri layîk gördüğünüz için heyetimiz minnet ve şükranlarını sunmayı bir borç bilir.

Yeni dönemde derneğimiz günümüz şartlarına kendini yeniden konumlandıracaktır. Hem fikirsel hem yapısal hemde hizmet alanında günümüz şartlarına uyarlanmış dinamik, nerede bir Taşkıran’lı bir Çaykara’lı varsa orada olan, hemşehrilerimizin dertleri ile dertlenen, her alanda bir çözüm köprüsü olmaya çalışan, yedi gün yirmidört saat bu davaya hizmet etme aşkı ile heyecanını taşıyan, gönüllerinize dokunan bir derneği hep birlikte oluşturacağız. Bu çalışmaları yaparken Avrupa‘da „Uzungöl Kültür Derneği“ gibi kardeş kuruluşlarımız ve de derneğimizin kurucuları arasında olduğu „Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu“ gibi çatı kurumlarımız, Türkiye’de ise yine aynı şekilde kardeş derneklerimiz vede Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, Çaykara Belediyemiz ile de yanyana ve omuz omuza olacağız. Hep birlikte güçbirliği yaparak hayal ettiğimiz başarılara ulaşacağımızdan zerre şüphe duymuyoruz.

Yeni dönemde sizlere hizmet etme gayretinde olacak heyetimiz şu arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.

Genel Başkan: Salih ALTINIŞIK
Cep Telefon: +491782472594, e-Posta: salih.altinisik@taskirancevresi.com

Genel Sekreter: İbrahim BAHADIR
Cep Telefon: +4915254121488 , e-Posta: ibrahim.bahadir@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Teşkilatlanma Başkanı: İbrahim Hakkı ALBAYRAK
Cep Telefon: +491742084926 , e-Posta: ibrahim.albayrak@taskirancevresi.com

Genel Muhasip – Mali ve İdari İşler Başkanı: Tufan BAHADIR
Cep Telefon: +491771642593, e-Posta: tufan.bahadir@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Sosyal Faaliyetler Birimi Başkanı: Erol BAHADIR
Cep Telefon: +491726265723 , e-Posta: erol.bahadir@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Tanıtım, Medya ve Basın Birimi Başkanı: Uğur TÖMAN
Cep Telefon: +491601406161 , e-Posta: ugur.toman@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Ekonomi Birim Başkanı: Fatih ALAMANOĞLU
Cep Telefon: +4917641841718, e-Posta: fatih.alamanoglu@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Birim Başkanı: Muhammed AĞIRMAN
Cep Telefon: +491711183323, e-Posta: muhammed.agirman@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Halkla İlişkiler Birimi Başkanı: Refik BAHADIR
Cep Telefon: +491729567661 , e-Posta: refik.bahadir@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Eğitim, Arşiv Birimi Başkanı: Hamdi BAHADIR
Cep Telefon: +491788274876, e-Posta: hamdi.bahadir@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Gençlik Kolları Genel Başkanı | Üniversiteliler ve Akademisyenler Birim Başkanı: Ali Öztürk
Cep Telefon: +4917681071590, e-Posta: ali.ozturk@taskirancevresi.com

Genel Başkan Yardımcısı – Kültür ve Sanat Birim Başkanı: Yılmaz AĞIRMAN (Mannheim)
Cep Telefon: +4917661423635, e-Posta: yilmaz.agirman@taskirancevresi.com

Ayrıca çok yakın bir zamanda Kadın Kolları Teşkilatımızı kurup bu hizmet yarışında bayan kardeşlerimizin çok önemli hizmetlerine de hep birlikte şahit olacağız.

Yaz dönemine girmiş olmamız vesilesi ile yıl sonuna kadar yapılması gereken çalışmaları hızlı bir şekilde planlamaktayız. Herhangi bir aksaklık olmadığı takdirde yıl sonuna doğru çağıracağımız tüzük kurultayımız ile birlikte yenilenmiş derneğimizin yeni yüzünü üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Bununla birlikte 2020 yılının planlamasına şimdiden başlamış durumdayız. Bu bağlamda 23 Mayıs 2020 – 15 Haziran 2020 tarihleri arasında uygun olan bir haftasonuna heyecanla beklenen ‘Birlik ve Dayanışma Şölenimizi’ organize edeceğiz.

Ayrıca yeni dönemde derneğimizin sadece Almanya’da değil aynı zamanda Hollanda, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde güçlü yapılarımızı da kurmuş olacağız.

Bilişim çağında en aktif şekilde kullanılan iletişim araçlarından faydalanılarak her an yanınızda hissedeceğiniz derneğin varlığına şahit olacaksınız. İnanç, örf, adet ve ananelerimizden feragat etmeden gelecek nesillere hepimizin gurur duyacağı bir dernek teslim edeceğiz.

Heyetimizde ki her bir arkadaşımızı günün her anında arayabileceksiniz, gerektiğinde sorgulayabileceksiniz. Heyetimizde ki arkadaşlarımız periyodik olarak şartlar elverdiği ölçülerde haftalık, aylık istişare ve sohbet toplantıları tertip edecekler.

Bu bağlamda sizlerden İSTİRHAM ediyoruz. Lütfen, sorgulayıcı olun! Heyetimizin atalete sürüklenmesine fırsat vermeyin. Bu dernek, bu dava ancak ve ancak sizler sahip çıktıkca büyür ve gelişir.

Unutmayınız! Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek; gelişmedir, birlikte çalışmak ise başarıdır.

En kalbi muhabbetlerimizle,

Salih Altınışık
Genel Başkan

ETİKETLER:
Yorumlar
× YASAL UYARI ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.