Almanya'da koalisyon görüşmeleri sonuçsuz kaldı

Almanya'da koalisyon görüşmeleri sonuçsuz kaldı
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Başbakan Angela Merkel öncülüğündeki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ile , Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) hükümet kurmak için anlaşma sağlayamadı.

REKLAM

Almanya’da genel seçimlerin ardından yeni hükümet için yürütülen koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Başbakan Angela Merkel öncülüğündeki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ile , Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) hükümet kurmak için anlaşma sağlayamadı. Hür Demokrat Parti lideri Christian Lindner, prensiplerinden taviz vermemek için hükümette yer almayacaklarını belirtti:

“Prensiplerimizden ve yıllarca uğruna çalıştığımız her şeyden vazgeçmeye zorlandık. İkna olmadığımız bir politikayı destekleyerek seçmenimizi terk etmeyeceğiz. Yanlış yönetmektense hiç yönetmemek daha iyidir.”

Merkel ise olumlu başlayan görüşmelerin ardından FDP’nin masadan kalkan taraf olduğunu savundu:

“Sonuçta anlaşamaya varacağımız bir süreçte olduğumuza inanıyorduk, FDP’ye saygısızlık etmek istemem ama ortak bir çözüm bulamadığımız için üzgünüm.”

Başbakan Merkel’in pazartesi günü Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşerek hükümet kurma görevini iade etmesi bekleniyor.

Merkel’in azınlık hükümetine sıcak bakmadığı biliniyor. Mevcut şartlarda Almanya’nın erken genel seçimlere gideceği tahmin ediliyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

SPD kongresinde Merkel ile koalisyon pazarlığına onay çıktı