Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Tempolu bir maç oldu. Henüz ilk dakikada öne geçme fırsatı yakaladı Fenerbahçe.
Az adamla rakip savunmayı yakalayan sarı lacivertlilerde Gustavo’nun pasını Rossi değerlendiremedi. Bu müsait pozisyon kaçsa da Fenerbahçe’nin hızı kesilmedi. İlk yarının neredeyse tamamını domine etti.
Baskı, tempo, geçiş oyunları ve pas trafiği hepsi vardı. Bu organize oyunun karşılığı olan gol geldi. 10’da arka arkaya yakalanan fırsatların sonuncusunda kaleciden seken topu tamamlayan Mesut golü buldu: 0-1
Gol sonrası da sarı-lacivertlilerin etkili oyunu devam etti. 39’da sarı-lacivertliler müthiş bir geçiş hücumuna imza atsa da bitirici noktada iyi değildi. 41’de Frankfurt dengeyi sağladı. Rossi kademede olsa da savunmada zayıf kalınca Lammers skoru eşitledi: 1-1
İkinci yarının büyük bölümünde de oyun yine tempolu oynandı. Ev sahibi 60’ta golü bulsa da pozisyon ofsayttı. Sarı-lacivertli savunma, üç önemli pozisyonda rakibini maç içinde ofsaytta bıraktı.
76’da önce Altay sonra Kim sahneye çıkarak önemli bir pozisyonu engelledi. Pereira 77’de dört hamle birden yaptı.
Maçta çok etkili olmayan Rossi’nin çıkması beklense de Pereira futbolcuyu sahada tuttu. Bunun karşılığını da son dakikada almaya çok yaklaştı.
Rossi, Pelkas’ın koşusunu ara pasıyla gördü. Kalecinin müdahelesi sonrası kazanılan penaltıyı Pelkas kaçırdı. Dönen topu Berisha tamamlasa da VAR incelemesi sonrası futbolcunun vuruştan önce ceza sahasına girdiği tespit edilince gol iptal edildi.
Sarı-lacivertliler etkili oynadığı maçta galibiyeti kaçıran taraf oldu.