Kaç yıllık olduğuna inanamayacaksınız

Almanya’da Antik Roma kalesi olan Saalburg’ta çok iyi derecede korunmuş ve hala etkileyici bir görünüme sahip olan 2000 yıllık ayakkabı bulundu...

Kaç yıllık olduğuna inanamayacaksınız

Almanya’da Antik Roma kalesi olan Saalburg’ta çok iyi derecede korunmuş ve hala etkileyici bir görünüme sahip olan 2000 yıllık ayakkabı bulundu. 2.000 yaşında olduğuna inanılan ayakkabı, Saalburg’ta yerel bir su deposu içinde keşfedildi ve Saalburg Müzesi’ne bağışlandı.

Arkeofili'nin haberine göre Antik Romalılar kuzeye doğru, Alman bölgesine doğru yola çıktıklarında, Roma İmparatorluğu ile Germenler arasındaki sınırı korumak adına MS. 90 yılında Saalburg kalesini inşa ettiler. En parlak döneminde bu kalede ve bağlı olduğu köyde yaklaşık 2000 kişi yaşıyordu ve kale MS. 260 yılına kadar etkinliğini sürdürdü.

Saalburg, 19. yüzyıl sırasında yeniden keşfedildi ve kazı çalışmaları yapıldı. Daha sonra ise tamamen restore edildi. Kale şimdi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor ve Saalburg Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu müzede Antik romalılara ait birçok değerli eşyanın yanısıra, günümüze kadar son derece iyi bir biçimde korunmuş 2000 yıllık bir ayakkabı da bulunuyor.

Avrupa’daki Antik Roma yerleşimleri incelendiğinde, Antik Romalıların “ayağın tamamını saran” ayakkabıların mucidi oldukları düşünülüyor. Bu yerleşimlerde kadınlara ve erkeklere ait çok çeşitli ayakkabılar ve sandaletler bulunuyor. Üst kısımları ve taban kısımları ayrı parçalar olarak yapılan ayakkabılar, daha sonra bu parçalar birbirine çivilenerek tek parça haline getiriliyor. Çoğunun üzerine, daireler, üçgenler, kareler, ovaller veya ızgara benzeri desenlerle delikler açılıyor. Bir kısmı ise daha kapalı olarak yapılıyor ve sadece birkaç delik açılıyor.

Kaç yıllık olduğuna inanamayacaksınız - Resim : 1

Odatv.com

almanya Ayakkabı arşiv