Almanya Bundesliga Almanya - Polonya: 3-1

Almanya - Polonya: 3-1

04.09.2015 - 23:30 | Son Güncellenme:

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu 7. hafta maçında Almanya sahasında Polonya'yı 3-1 yendi.

Almanya - Polonya: 3-1

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu 7. hafta maçında Almanya ile Polonya karşı karşıya geldi. Almanya'nın Frankfurt şehrinde bulunan Commerzbank Arena'da oynanan mücadelede Almanya, Polonya'yı 3-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Almanya, 12. dakikada Mario Götze ve 19. dakikada Thomas Müller'in golleriyle maça hızlı başladı. Maç boyunca disiplinli bir oyun oynayan Polonya, 37. dakikada Robert Lewandowski ile farkı 1'e indirdi. İlk yarısı 2-1 sona eren mücadelenin ikinci yarısında Mario Götze, 82. dakikada maçın skorunu belirledi.

Almanya'da Emre Can ve Mesut Özil maça ilk 11'de başlarken, bir diğer Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan oyuna 53. dakikada dahil oldu. Galatasaray'da forma giyen Lukas Podolski ise bu maça yedek kulübesinde başladı ve 90. dakikada oyuna girdi.

Almanya, bu sonuçla puanını 16'ya yükselterek grupta liderliği Polonya'dan aldı, Polonya ise 14 puanda kaldı. Grubun bir sonraki maç gününde Almanya, İskoçya'ya konuk olacak, Polonya ise sahasında Cebelitarık'ı ağırlayacak.

Haberin Devamı

ALMANYA: 3 - POLONYA : 1

Stat: Commerzbank Arena (Almanya)
Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Almanya: Manuel Neuer, Jonas Hector, Mats Hummels, Jerome Boateng, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil, Emre Can, Toni Kroos, Mario Götze, Thomas Müller, Karim Bellarabi
Teknik Direktör: Joachim Löw

Polonya: Lukasz Fabianski, Lukasz Szukala, Tomasz Jodlowiec, Kamil Glik, Lukasz Piszczek, Krzysztof Maczynski, Grzegorz Krychowiak, Maciej Rybus, Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski, Kamil Grosicki
Teknik Direktör: Adam Nawalka

Goller: Dk. 12 Thomas Müller, Dk. 19 ve 82 Mario Götze (Almanya); Dk. 37 Robert Lewandowski (Polonya)