Almanya bu Türk gencini konuşuyor: Bora misilleme kurbanı mı?

Almanya bu Türk gencini konuşuyor: Bora misilleme kurbanı mı?

Almanya bu Türk gencini konuşuyor: Bora misi... Frankenthal - Işın ToymazGazeteci Can Dündar’a Almanya kapılarını açtı. Gazeteci Deniz Yücel, Türkiye’de gözaltına alındı.Türk diplomatlar ve rütbeli askerler Almanya’ya sığındı.Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik...

Frankenthal - Işın Toymaz

Gazeteci Can Dündar’a Almanya kapılarını açtı. 

Gazeteci Deniz Yücel, Türkiye’de gözaltına alındı.

Türk diplomatlar ve rütbeli askerler Almanya’ya sığındı.

Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü ziyaretine izin vermedi.

Başkanlık sistemi halkoylaması boyunca ortaya çıkan sürtüşmeler ise zaten ortada.

Almanyalı Türk’ü her geçen gün biraz daha köşeye sıkıştıran misillemelerin en son örneği ise Bora Çağan davasında yaşanıyor.

Yargı süreci devam etmesine rağmen, Alman medyasında yargısız infaz edilen Bora Çağan hakkında ülkenin ciddi medya kuruluşları arasında yer alan SWR, Sat 1 gibi televizyon kanallarının yanı sıra önde gelen gazetelerinde de yanlı haberler yer alıyor.

Suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışan 23 yaşındaki Türk genci Bora Çağan için ise kader günü yaklaşıyor.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Bora Çağan, 23 Mayıs Salı günü Frankenthal Mahkemesi’nde bir kez daha sanık sandalyesine oturacak. Bora’nın alehinde ise eski kız arkadaşı Alicia Gast tanıklık yapacak.

Almanya’nın Frankenthal kenti yakınlarındaki Dirmstein’da 2015 yılının Ağustos ayında bir park alanında düzenlenen bir gençlik eğlencesinde çıkan kavgada, yaralanan Polonyalı bir gencin faili gösterilen tıp öğrencisi Bora Çağan’ın ailesi ise Alman medyasının linç girişimine isyan ediyor.

Kavgada başına bira şişesi ile vurulan Polonya asıllı Fabian Pozywio ve ailesinin Alman medyasına giderek, hedef gösterdiği Türk genci Bora Çağan’ın annesi Nesrin Çağan ve babası Mahmut Çağan ise Almanyalı Türk toplumunun yakından tanıdığı iki isim.

bora1.jpg

Nesrin ve Mahmut Çağan çifti Avrupa’da Atatürkçü düşünceyi yaymak ve yaşatmak amacıyla sayısız toplantıya, etkinliğe imzasını atan bir ikili.

Rheinland Pflaz Eyaleti Frankenthal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nesrin Çağan ve özel sektörde çalışan Mahmut Çağan, neredeyse yarım asırdır yaşadıkları Almanya’da “yargıya siyasetin etki etmesinden'' dolayı büyük hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler.

Bora Çağan’ın ailesi, terkettiği eski kız arkadaşı Alicia Gast’ın intikam almak için oğullarına iftira attığını öne sürüyor.

“OĞLUMUZ, HUKUK DIŞI İDDİALARLA SUÇLANIYOR''

Davaya paralel oğlunun psikolojik destek aldığını söyleyen Nesrin Çağan, ABC’ye yaptığı açıklamada “Oğlum son derece uysal ve yumuşak huylu bir gençtir. Biz onun üzerine titredik. Tıp aşığı, sanata aşık bir çocuktur. Gidin konuşun, bütün arkadaşları, çevresi, öğretmenleri size aynı şeyi söyleyecektir. Eskiden neşeli bir çocuktu. İftiraya uğradığından bu yana yüzü gülmüyor. Bana ''Anne, eski Bora öldü artık’ dediğinde ise dünyam yıkıldı. Oğlumuz hukuk dışı iddialarla suçlanıyor. Oğlumun dava sürecinde o kadar çok hukuk kitabı okuyup, araştırdım ki, neredeyse bir ceza hukuku avukatı oldum diyebilirim. Almanya’da oğlumuz Bora, önyargıların ve sanırım misillemenin kurbanı olmak üzere'' dedi.

“SUÇ YİNE TÜRKLERİN ÜZERİNE YIKILDI''

Delillerin karartıldığını söyleyen  Nesrin Çağan, “Olay yeri incelenmedi. Ayrıca suç unsuru olan parmak izinin olduğu şişe ise polis tarafından delil olarak toplanmadı. Ne yazık ki saldırı olayında, bir Türk adı geçtiği duyulunca, yargısız infaz yapıldı ve  ''Türkse yapmıştır’ önyargısı ile oğlum Bora sanık sandalyesine oturtuldu. Almanya’daki Türk toplumu adına son derece esef verici bir durum bu. Ortadaki suç yine Türklerin üzerine yıkılmıştır'' sözleriyle isyan etti.

Suçu ispatlanmamış her bireyin kanun önünde suçsuz olduğunu vurgulayan Nesrin Çağan,  Alman medyasının linç kampanyasına ve iftiralarla dolu iddialara işaret ederek, Bora beraat edince yüksek miktarda meblağlar talep edecekleri tazminat davalarıyla karşılık vereceklerini de bildirdi.

TÜRK ÜNLÜLERDEN BORA’YA DESTEK MESAJLARI

Diğer taraftan ailenin yakın dostları E. Tuğamiral Türker Ertürk, E.Albay Sarızeybek, gazeteci Banu Avar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi E. Başkanı Bedrettin Dalan ve kardeşi  Nebahat Dalan, yazar Ergun Poyraz, Bora için sosyal medyada attıkları mesajlarla ve telefonla bizzat arayarak destek verdiğini söyleyen Nesrin Çağan “Bu bizim gibi kültürel, sosyal ve siyasi alanda belli bir birikimi olan bir Türk ailesinin başına geliyorsa diğerleri ne yapsın? Durum demek ki çok vahim! Oğlumun davası sonuçlandıktan sonra, sandık sandalyesine oturtulan Türklerin davalarının tümüne gözlemci olarak katılmaya karar verdim. Ne tür haksızlıklarla karşılaşıyorlar, rapor etmek istiyorum'' diye konuştu.

Polonya asıllı Fabian Pozywio ve ailesinin duruşma  öncesi şahitleri evlerine davet ederek duruşmaya hazırladıklarının ortaya çıktığını söyleyen savunma avukatları Edgar Gärtner ve Peter Slaniaise olay gecesinin hemen ardından Pozywio ailesinin, Türk genci Bora’nın resmini şahitlere gösterdiklerini ileri sürdüler. 

SAHTE TANIK ŞÜPHESİ

Nesrin Çağan, Pozywio ailesinin  aylardır medyada bahsettiği 7 görgü tanığının aslında sadece üç olduğunu iddia ederek, Fabian Pozywio’nun kardeşi hariç diğerlerinin Bora’yı vuran kişi olarak tanımlamadıklarını da öne sürdü.

Halka açık görülen davanın kritik dördüncü duruşması 23 Mayıs 2017 saat 9.30 gerçekleşecek.

"Almanya bu Türk gencini konuşuyor: Bora misilleme kurbanı mı?" haberi, 21 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya bu Türk gencini konuşuyor: Bora misilleme kurbanı mı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya bu Türk gencini konuşuyor: Bora misilleme kurbanı mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  2. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  3. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  4. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  5. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  6. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  7. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  8. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  9. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  10. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  11. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  12. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  13. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  14. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  15. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  16. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  17. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  18. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  19. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  20. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
Dünya Haberleri