Almanlar, Türkiye'yi karalayım derken rezil oldular! Skandal haber...

Alman medya kuruluşu Deustche Welle skandal bir habere daha imza attı. Deustche Welle, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını üzerinden Türkiye'yi karalamak amaçlı bir haber servis etti. Konrad Adenauer Vakfı’ndan Dr. Jacobs'a ile röportaj yapan kuruluş "Salgın döneminde din-siyaset çelişkisi" başlıklı haberle Türkiye'yi tedbir almada geç kalmakla suçladı. Ama bakın gerçekler neler...

Almanlar, Türkiye'yi karalayım derken rezil oldular! Skandal haber...
Almanlar, Türkiye'yi karalayım derken rezil oldular! Skandal haber...
GİRİŞ 29.03.2020 16:12 GÜNCELLEME 29.03.2020 16:48
Bu Habere 224 Yorum Yapılmış

HABER7

 

Tüm dünyada yıkıcı bir etkiyle yayılmaya devam eden koronavirüs salgını on binlerce insanı canından etti. Çin'de başlayıp etkisini kaybettikten sonra şu dönemlerde de Avrupa'da durdurulamaz bir hızla yayılan Covid-19 virüsü İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa'ya ölümcül bir şekilde yayılmış durumda. 

Türkiye ilk andan itibaren aldığı ve de almaya devam ettiği koronavirüs tedbirleri sayesinde şuana kadar Avrupa'ya kıyasla salgının etkilerini minimum seviyede tutmayı başardı. 

 

İşte tam da Avrupa'yı kasıp kavuran koronavirüs salgının dünya gündemini meşgul ettiği şu sıralar Türkiye hükümetinin aldığı tedbir ve halkında kurallara riayet etmesiyle birlikte salgının önünü kesmeye çalışarak takdire şayan bir mücadele sergileniyor.

Ama en başından buyana sıkı şekilde alınan ve alınmaya devam eden bu tedbirlerin maalesef bazı ülkelerde hazımsızlık yaptığı belirgin bir şekilde gözler önüne seriliyor. 

ALMAN DEUSTCHE WELLE'DEN TÜRKİYE İLE İLGİLİ SKANDAL HABER

Alman medya kuruluşu Deustche Welle, Alman siyaset bilimci Dr. Andreas Jacobs ile yaptığı röportajı Türkiye'nin koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi karalamak için bir algı operasyonuna çevirdi. 

Deustche Welle "Salgın döneminde din-siyaset çelişkisi" başlıklı haberle Jacobs'un sözlerine yer verdiği haberde koronavirüs salgını ile ilgili olarak Türkiye'yi tedbir almakta çok geç kalan sonrasında ise alınan kararların pek de faydalı olmadığı İran ve Tanzanya ile bir tuttu. 

Haberde, Jacobs, toplumda etkili olan dini cemaatlerden çekindiği için kitlesel ibadetleri yasaklamayan ülkeleri işaret etti.

Konrad Adenauer Vakfı’nda Toplumsal Dayanışma Bölümü’nin yöneticisi olan Andreas Jacobs bunlara örnek olarakta kutsal sayılan yerleri ziyarete kapatmayan İran’ı, kiliselerde kitlesel ayinleri yasaklamayan Tanzanya’yı örnek gösterdi. Ek olarakta Türkiye'yi cuma namazlarını iptal etmekte tereddütte kalmakla suçladı. 

GERÇEKLER ÇOK MANİDAR! TÜRKİYE VE ALMANYA'DA İLK VAKALARIN ARDINDAN NE YAPILDI?

Ancak Almanya ve Türkiye'de ilk korona vakalarının çıktığı tarihlerden bu yana atılan adımlara bakıldığında bakın nasıl bir tablo ortaya çıkıyor... 

Almanya'da ilk vaka, 26 Şubat Çarşamba görülürken, Kiliseler tam 21 gün sonra 
16 Mart Pazartesi günü kapatıldı. Ve bu tarihe kadar Almanya'da 7272 vaka görülürken, 17 kişi de hayatını kaybetmişti.

Türkiye'de ise ilk vaka 11 Mart Çarşamba günü görüldü ve hemen 5 gün sonra 16 Mart Pazartesi camilerde ibadete ara verilmesi kararı alındı. Bu tarihe kadar ise Türkiye'de sadece 18 vaka bulunurken can kaybı henüz yaşanmamıştı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 224
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar kendi derdine yansın, ne yapacaklar Türkiye’yi. Bizdeki virüs vakalarının çoğu Avrupadan gelenlerden bulaştı
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    La bunlar alman degil. Bunlar siyonistlerin ta kendisi. Almanyada Gobbels gitti yerine bunlar geldi.
    Cevapla
  • şarya34 4 yıl önce Şikayet Et
    şuan dünyada en basit şekilde kor-19.önlemini alan tek ülke türkiyemizdir.imdi.biline biz musluman ülkeyiz doğrudur.dikkat edildiğinde türkiyemizde kor-19.hastaların hepsi diş mihraklı gelen hastalardır bunlardan birincisi haç görevini yapan ve dönenlerde ikincisi cin abd-ab-iran-dan gelen kişilerden bulaşmasıyla başladı buda türkiyemizin şuan çok daha iyi durumdayız allah neylerse güzel eyler amin. ha burda şunuda anlamadık bizlerin ibadetlerini söyleyen önlem almadığımızı söyleyen bazı ülkelere yahu Italyan İspanyollar Fransızlar Almanlar Amerikalılar cuma namazına mi gitti de ben görmedim.neden şuan vaka sayınız artmış pardon.
    Cevapla
  • raysek 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonucunda kim haklı kim haksız göreceğiz . Allah ömür verirse tabii ...
    Cevapla
  • raysek 4 yıl önce Şikayet Et
    Konu umre değil konu neden gelenler neden izole edilmeden gönderildi .! Şimdi Anadolu ve istsmbul onun ceremesini çekiyor . Diğer gelenler de hemen karantinaya alınmalıydı aynı işlem umre den gelenlere uygulanmalıydı . 20 binden 15 bini kontrolsüz salındı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı