Alman basını: Türkiye ölçü tanımıyor

Alman basınında gerilen Türkiye - Almanya ilişkileri ve Türkiye’de tutuklanan insan hakları aktivistlerine ilişkin yorumlar öne çıktı.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 23:34
Abone Ol google-news

Alman basınında gerilen Türkiye - Almanya ilişkileri ve Türkiye’de tutuklanan insan hakları aktivistlerine ilişkin yorumlar öne çıktı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesindeki yorumda “Türk hükümeti artık ölçü tanımıyor” yorumuna yer verildi. “Ülkeye seyahat eden Alman gazetecileri riske atmak, tutuklamak ve rehin almak... Alman şirketleri teröre destek vermekle suçlanıyor. Erdoğan kendisine tapanlarla ona uymayan diğerleri arasında tercih yapıyor. Bu siyasi bir paranoyadır.”

General Anzeiger gazetesi Erdoğan’ın tutumunu şöyle irdeledi; “Maalesef Erdoğan’ın iyileşeceğine yönelik bir belirti yok. Belki de Erdoğan, Türkiye’de tutuklu bulunan Almanları, Almanya’nın başarısız olan darbe sonrası buraya gelen Türk subayları iade edeceği zamana kadar tutmayı hesaplıyor. Erdoğan sadece güç ve sertliğin dilinden anlıyor. Buradaki problem şu ki; Avrupa Birliği, Türkiye ile katılım müzakerelerini ertelerse, Erdoğan’ın hedef alarak hitap ettiği milliyetçilik daha da destek kazanacak.”

Stuttgarter Zeitung ise Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğun son gelişmeler yüzünden zarar gördüğüne işaret ederek “Seneler içerisinde inşa edilen, hızlı bir şekilde yıkılıyor. Yeniden bir Alman vatandaşının şüpheli koşullarda tutuklanmasının ardından, Almanya kendisini öyle bir eşikte buldu ki sözleri eylemlerini takip etmesi gerekiyor” yorumunu yaptı.

Die Welt gazetesi Türkiye, Macaristan ve Polonya’daki yönetimlerin giderek totaliterleştiğini belirterek, “Üç ülkede de soğuk bir iç savaş hâkim” vurgusunda bulundu.

Alman Bild gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’in Almanya’ya iltica eden iki eski generalle takas edilmesini önerdiğini iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler