15 Temmuz Milli İrade'nin Yükselişi Sergisi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında açıldı. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide ortak cümle ise, "Allah bir daha yaşatmasın" oldu.
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen ancak milletin sağduyu ve iradesi ile püskürtülen darbe kalkışması Yalova'da açılan 15 Temmuz Milli İrade'nin Yükselişi Sergisi'ndeki 70 fotoğrafla ölümsüzleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında 4 gün boyunca açık kalacak olan Serginin açılışına Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılışında konuşan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "15 Temmuz'u unutmayalım tazelensin istedik. Çok zor günler geçirdik. Onları yeniden hatırlayalım dedik. Düne göre bugün ülkemiz çok daha güçlü. Ayakları yere çok daha sağlam basan bir ülke. Bu hadiseyi gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün de cezası veriliyor verilecek. Allah o günleri bir daha yaşatmasın" dedi.
Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise konuşmasında, "Ülkemiz çok büyük bir felaket yaşadık. Günler geçip ortaya görüntüler çıktıkça Türkiye'nin ne kadar büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü daha iyi anlamaya çalıştık. İşte o görüntüler bu fotoğraflarda ölümsüzleşmiş oldu. Bu sergi vatandaşlarımızın nasıl bir felaketin eşiğinden döndüğümüzü göstermek istedik. Allah o günleri bir daha yaşatmasın" sözlerine yer verdi.
Açılışın son konuşmasını yapan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz bu ülkenin kuruluşuna değil ama kurtuluşuna hep birlikte tanıklık ettiğimizi dile getirerek, "15 Temmuz tarihinde FETÖ terör örgütünün bu millete, bu devlete neler yapmak istediğini hep birlikte gördük ve yaşadık. Bu ülkeyi bölmek için, nelere kalkışıp, nelere cüret ettiğine hep birlikte şahit olduk. Bu fotoğraflarda o kalkışmayı, o cüreti gösteren fotoğraflar. Şu an burada yağmur yağıyor ama o gece milletimizin üzerine kurşun yağmıştı. Milli iradenin tecelligahı meclisimiz bombalandı. Tanklar milletin üzerine sürüldü. Uçaklar milletin üzerine bomba yağdırdı. Ama milletimizde onlara şunu gösterdi ki biz bu ülkeyi kolay kurmadık, hiç kimseye de teslim etmeyiz. Burada tankların altına yatan vatandaşlarımızın fotoğrafları var. Elinde bayrağı ile göğsünü kurşuna siper eden vatandaşların fotoğrafları var.  O gece yaşadığımız devlet-millet işbirliğini bu sergide bir kez daha görüyoruz. Allah o günleri bir daha yaşatmasın" dedi.
Ardından hep birlikte sergiyi gezen protokol mensupları ve vatandaşlar 15 Temmuz gecesi ve sonrasında çekilen fotoğrafları incelediler. 

Editör: TE Bilişim