ALKÜ'de Havai Fişek Faciası

Alanya’da mezuniyet töreni sırasında patlatılan hava fişekler sebebiyle 9 kişi yaralandı. Olay anı ve yaşanan panik öğrenci ve ailelerin kameralarına yansıdı.

ALKÜ'de Havai Fişek Faciası

Alanya’da mezuniyet töreni sırasında patlatılan hava fişekler sebebiyle 9 kişi yaralandı. Olay anı ve yaşanan panik öğrenci ve ailelerin kameralarına yansıdı.

13 Haziran 2017 Salı 21:53
ALKÜ'de Havai Fişek Faciası
Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda geçtiğimiz cuma akşamı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2'nci mezunlarına yönelik düzenlenen törende bin 639 öğrencinin kep attığı sırada havai fişek gösterisi yapıldı. Yüzlerce kişinin izlediği gösteride atılan birçok havai fişeğin yere yakın patlaması sonucu Hatice Özlem (25), Yaprak Summakoğlu (20), Mehmet Yücel Summakoğlu (20), Ayten Summakoğlu, Sevinç Özer (45) yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Burada tedavi altına alınan Hatice Özlem, Yaprak Summakoğlu, Mehmet Yücel Summakoğlu, Ayten Summakoğlu, Sevinç Özer'in tedavisinin sürdüğü, diğer 4 kişinin ise hafif yaralı olarak ayakta yapılan tedavinin ardında taburcu olduğu belirtildi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden yapılan açıklamada ise, organizasyonun bir firma tarafından düzenlendiği ve söz konusu firma hakkında şikayetçi olunduğu belirtildi.
"5 HASTANIN DURUMU GAYET CİDDİ"
Olayı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan Hatice Özlem, "Mezuniyet töreni sonuna kadar sıkıntısız devam etti. Ancak tüm öğrencileri sahnede olduğu ve keplerini attığı sırada havai fişek gösterisine başlandı. İlk havai fişekler gökyüzünde patladı ancak son 1 veya 2 havai fişek patlamasında başarısızlık oldu. Havai fişeklerin patladığı sırada bazı parçaları seyircilerin üzerine ve çatılara sıçradı" dedi.
Kendisinin de yaralananlar arasında olduğunu söyleyen Özlem, diğerlerine göre durumunun biraz daha hafif olduğunu belirtti. Özlem, "Sanırım 5 hastanın durumu gayet ciddi. Olayın üzerinde 3 gün geçti biraz daha iyileşme süreci oldu tabi hala devam ediyor. Bir hastanın durumu gayet ciddi. Kulaklarında işitme engelli oluşan bir hasta var. Onun dışında boynunda ve ayağından kötü şekilde yaralananlar var. Teyzemin de bacağında 2 dereceden yanıklar var. Biz bu işin maddi manevi çıkarında değiliz. Bu olay riskli ve tehlikeli gerekli isimlerin alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Ancak bu tür etkinlikler yapılırken daha dikkatli olunmasını istiyoruz" diye konuştu
"DUMAN VE ALEVLERİN YÜKSELDİĞİNİ GÖRDÜK"
Olayda kız ile erkek kardeşi ve annesi yaralanan Başak Summakoğlu ise, "Yanlış yerde patladığına dair bir haber geldi. Ama organizasyonu yöneten beyefendinin mikrofon alarak sıkıntı yok demesi üzerine biz çok ciddiye almadık. 10-15 dakikalık bir süreçten sonra kafamızı düşenlere çevirdiğimiz zaman orada duman ve alevlerin yükseldiğini gördük. Bizim de ailemiz o tarafta oturuyordu. Apar topar oraya koştuk ve kardeşimin ayakkabısı çantası param arça vaziyetteydi. Annem, kız ve erkek kardeşime dışarıda müdahale edildiğini gördüm. Daha sonra ambulansla hastaneye götürdüler. Şuanda erkek kardeşimin 4 gündür devam eden beyin kanaması var. Annemde kalıcı olarak yüzde 45 oranında işitme kaybı var ve ameliyat olması gerekiyor. Kız kardeşimde boynundan omuzuna kadar birinci dereceden yanık var. Bize soruşturmanın devam ettiğini söylediler. Bekliyoruz" şeklinde konuştu.
"ORGANİZASYON FİRMASINDAN ŞİKAYETÇİ OLDUK"
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin internet sitesi adreslerinden yapılan açıklamada ise, "Üniversitemiz mezuniyet töreninin sonunda gerçekleşen olaydan üniversite olarak hepimiz etkilendik ve çok müteessir olduk. Mezuniyet töreni için bir organizasyon firması ile anlaşılmış olup tüm program organizasyon şirketi tarafından yürütülmüştür. Yaşanan üzücü hadise yargıya intikal etmiş olup hafif yaralanan misafirlerimiz gibi üniversite olarak biz de organizasyon firmasından şikayetçi olduk. Biz üniversite olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca, mezuniyet töreninin ardından yaralanan vatandaşlarımızın sağlık durumları ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde akademisyen hocalarımız tarafından yakından takip edilmekte olup gayet iyi durumdadırlar. Yaralanan vatandaşlarımızı Sayın Rektörümüz, Rektör Yardımcımız, Genel Sekreterimiz ve Tıp Fakültesi dekanımız ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir" ifadeleri kaydedildi.

Yaralananlar kâbus gecesini anlattı
 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2'nci mezunlarına yönelik düzenlenen törendede hava fişek gösterisinde yaralananlar o anları anlattı. Yüzlerce kişinin izlediği gösteride atılan havai fişeğin yere yakın patlaması sonucu Hatice Özlem (25), Yaprak Summakoğlu (20), Mehmet Yücel Summakoğlu (20), Ayten Summakoğlu (43), Sevinç Özer (45), yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.
Hatice Özlem, Yaprak Summakoğlu, Mehmet Yücel Summakoğlu, Ayten Summakoğlu, Sevinç Özer'in tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
"BU OLAYIN KESİNLİKLE ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUM"
Olayın ardından ortopedi bölümünde gazetecilere açıklama yapan Yaprak Summakoğlu, ablasının mezuniyeti için Alanya’ya geldiğini söyledi. Summakoğlu, "Mezuniyet gecesinde törenin sonralarına doğru havai fişek gösterisi başladı. Havai fişek gösterisinde havai fişeklerin çıkış doğrultusunu biz görebiliyorduk. Kanaatimizce gayet yakın bir yerden patlatıldı. Ben, erkek kardeşim, annem, ablam ve ablamın yakın arkadaşlarıyla beraber oturuyorduk. Hepimiz kutlama anının videosunu çekiyorduk. O sırada havai fişeklerden bir tanesi patlamadan fitil şeklinde üstümüze doğru geldi. O sadece bir şeyin üzerimize doğru geldiğini gördük ve o anda büyük yeşil ışık şeklinde bir patlama oldu. O esnada üzerime yanan maddeler geldi. Vücudumun çeşitli yerlerinde 2-3 dereceden yanıklar var, tedavim şuanda sürüyor. Tamamen ihmal üzerine olan bir şeydi. Çünkü, havai fişek yukarı çıkmadan direkt üzerimize geldi. Annemin koluna çarptı, kas zedelenmesi var. Patlamanın şiddetiyle kulak zarının yüzde 50’den fazlasının yırtıldığı söylendi. Havai fişek kardeşimin ise koluna çarparak kafasına geldi ve kafasında patladı. Şuanda beyin kanaması geçirdi. Takipte tutuluyor. Bu olayın kesinlikle araştırılmasını istiyorum. Birinci şekilde organizasyonu yapan kişilerin sorumsuzluğudur" dedi.
"ORADA YANDIĞIMI HİSSETTİM"
Ameliyatın ardından tedavisi normal odada devam eden Sevinç Özer ise, İstanbul’dan kızının mezuniyet törenine geldiğini söyledi. Törende en arkada sıralarda oturduğunu aktaran Özer, "Tam kep attığı sırada bir ışık geldi arkadan. Orada yandığımı hissettim. Her taraf duman içinde kaldı. Yeğenim vardı yanımda ve onun da sol tarafında yanıklar vardı. O acıdan arabaya koştum direkt. Kendim de bilmiyorum ne yaptığımı. Her tarafım paramparça olmuştu. Kol ve 2 bacağımda çok yanıklarım var. Dün ameliyata girdim ve dikiş attılar. Ben şikayetçiyim bu olayın yaşamasına sebep olanlardan. Biz canımızla uğraştık onlar müzik çalmaya devam ettiler" diye konuştu.
"HASTALARIMIZIN GENEL OLARAK ÇOĞUNDA BİRİNCİ DERECEDEN YANIKLAR VAR"
Doçent Doktor Ahmet Arslan, tedavisi süren hastaların son durumu hakkında bilgi verdi. Arslan, "Hastalarımızın genel olarak çoğunda birinci dereceden yanıklar var. Bir hastamızın 2 derece geniş bir yarası var. Onu da dün ameliyathanede temizleyip sorunsuz bir şekilde tedavisini yaptık. Bir diğer hastamızda şiddetli patlamaya bağlı kulak zarında küçük bir yırtık var. Bu yırtığın da diğer uzman arkadaşlarımızın değerlendirmesiyle sorunsuz bir şekilde iyileşeceği yönünde. Bir diğer delikanlı da kafa tası kemiğinde küçük bir çatlak oluşmuş. Onun da tedavisi sorunsuz bir şekilde yapılıyor. Biz hastalarımıza şuana kadar tedavisini yaptık taburcu etmeyi planlıyoruz ancak. Acele etmiyoruz" şeklinde konuştu.
"TATSIZ BİR HADİSE YAŞANDI"
Üniversite genel sekreteri Yavuz Uysal da, mezuniyet töreni gibi organizasyonları bir şirket üzerinden yaptıklarını söyledi. Uysal, "Bu şirket bizim bu gibi programların yapımında idare etmekle görevli. Oradaki tüm sorumluğu ve aksaklığı gidermekte olan bir şirket. Biz sadece aynı bir düğün misali, düğünün ev sahibi biziz ama düğün salonu başkasının. Belki oranın daha eğlenceli bir görünüme kavuşması için patlatmak istediği havai fişekleri maalesef havai fişeklerin bir tanesi bizim seyircilerin üzerinde patladı. Bu benim ve protokolde olan rektörümüzün üzerinde de olabilirdi. Yani biz de o olayın içinde herhangi bir kişiydik ve böylelikle tatsız bir hadise yaşandı" dedi.
 
 
 
Son Güncelleme: 13.06.2017 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81