MENÜ

Alkışlıyoruz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Galatasaray, Beşiktaş’ı yendiği için Fenerbahçeli futbolcuların morali bozuktu” teşhisi hiç doğru olmazdı. Çünkü son 6 haftada 18 puan yapan Cim-Bom’a karşılık 5 haftada 4 puan bırakan (Eskişehir, Erciyes) Sarı-Lacivertli takımın ruhu çoktan kaybolmuştu. Bursa’ya kaptırılan kupa finali de bunun kanıtıydı. Başakşehir beraberliği ile kaşelendi.

Bireysel gösteri

Yani Başakşehir önündeki 11, teslim bayrağını çekmişti. Eh, ikincilik de garantiydi. Hani Başakşehir’in, Avrupa Ligi’ni garantilemek adına zorlayıcı oyunu olmasa, Sarı-Lacivertli futbolcular, sabaha kadar (!) top çevirir, yan ortalarla yasak savardı. Zaten koca ilk yarıda ev sahibinin iki yüzde yüzlük gol pozisyonu ve Fenerbahçe’nin son 20 dakikadaki kıpırdanışı dışında futbol sıfırdı. Pas kalitesi ile Diego, 35 yaşına merdiven dayamış, kas yorgunu, ama hırsı ile takımın çok önünde olan Emre ve istikrar rekortmeni Mehmet Topal dışında vasata bile yaklaşan yoktu. Bisca, Mossoro, Mahmut ve Doka’yı da unutmamak gerekir. Devre, bireysel gösteriden öteye geçemedi kısacası.

Fenerbahçe ikinci 45’e de aynı havayla çıktı; bitse de gitsek. Ama hedefi olan Başakşehir özellikle Caner’in kanadına yüklendi ve Batdal ile semeresini aldı. Topuz’un kademe bilinci yine kapalıydı(!). Batdal’ın ikinci golünde ise toplu uyuma seansı vardı. Diego ile niye kenarda tutulduğu anlaşılamayan Webo’nun golleri isyan kırıntısıydı. Bu bile yetmedi. 4 kırmızı (Webo’nunki neredeyse cinayete teşebbüstü) ile erken tatil garantisi de alındı(!).

Sil baştan gerek bazen

Önce Galatasaray’ı tebrik etmek ve şunu sormak gerekir; Muslera, Melo, Selçuk, Burak ve Sneijder gibi skora etki eden kaç oyuncusu var Fenerbahçe’nin? Ya da Yasin gibi gelişim gösteren kaç oyuncusu? Peki, takım içi dengesini tutturan hocası mevcut mu ? Hepsinin yanıtı elbette ki, HAYIR. Bu saptamalar ışığında, Süper Lig’in şampiyonunu bu sezon iyi futbol değil, kadro kalitesi ve derinliği belirledi diyebiliriz rahatlıkla.

Şu bir gerçek; bu hocayla ve en az yarısının değişmesi gereken bu kadroyla Fenerbahçe 10 sezon oynasa şampiyon olamaz. Demek ki, sil baştan yapmak gerek bazen...

YORUM YAZ