Samsunspor 16. haftada oynadığı Manisa maçını kazanarak, Sarıyer 'in de puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturdu. Maç fazlasıyla gelen bu liderlik hepimizi mutlu etti.

Manisa maçı için söylenebilecek en doğru şey rakibi küçümseme gafletine düşmemekti. Öyle de oldu. 90 dakika ciddiyetle oynadı Samsunspor. Oyunun tek hakimiydi. Topa sürekli sahip olan taraftı. Maç da hemen hemen Manisa sahasında oynandı. Kısacası Samsunspor kazanmalıydı ve kazanmak için ne gerekiyorsa yaptı.
Gireniyle çıkanıyla son düdüğe kadar büyük bir ciddiyet içerisinde mücadele etti. İki golün son saniyelerde gelmesi de bunun bir göstergesi oldu.
Grupta Sarıyer puan kaybedince de liderlik geldi. Şimdi bunun keyfini sürelim.
Bugün Sakarya, Bayrampaşa karşısında kazansa bile artık geçmek zorunda olduğumuz tek takım kaldı ilk yarı için. Ve o rakiple de bu hafta oynuyoruz. Ligin ilk yarısını lider bitirme avantajını yakalamış durumdayız.
Manisa maçında Muhammet Beşir'in golle tanışması, Erhan Şentürk'ün üçüncü hafta üst üste gol atması da dikkat çeken ayrıntılar.
Ve rakip Manisa.
Ligde kalması mucizelere kalmış köklü bir takımın bu hallerde olması Türk futbolu adına düşündürücü.
Aslına bakarsanız Manisa gibi birçok kulüp aynı kaderi yaşıyor. Sorumsuz idarecilerin yaptığı büyük hatalar bu tür kulüplerimizi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.
Çare ne mi dersiniz?
Kulüpler yasasının bir an önce çıkması.
Aksi halde bu sıkıntıları yaşayan kulüplerimizin sayısı artacaktır.