Haberler

Aliyev, "Türkiye sizi savaşa zorluyor" diyen ABD'li muhabire istediğini vermedi: Bu kadar harika bir dostumuz olduğu için oldukça gururluyuz

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fox News'a verdiği röportajda, ABD'li muhabirin "Türkiye sizi savaşa zorluyor" sözlerine "Türkiye bize politik destek sağlıyor, onlar bizim dostumuz ve müttefikimiz ve biz de bu kadar harika bir dostumuz olduğu için oldukça gururlu ve mutluyuz" diyerek sert bir cevap verdi.

Dünya genelinde Azerbaycan'ın haklı mücadelesine olan destek giderek artarken, dünya medyası da mikrofonları Azerbaycan'ın sesini duyurmak için uzatmaya başladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD'li Fox News'la gerçekleştirdiği, gündeme dair önemli konulara açıklık getirdi. Azerbaycan'ın haklı mücadelesini bir kez daha dünyaya duyuran Aliyev, muhabirin kışkırtıcı sorularına verdiği cevaplarla gündeme oturdu.

"TÜRKİYE GİBİ BİR DOSTUMUZ OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Fox News muhabirinin yaratmaya çalıştığı Türkiye karşıtı tavırlara geçit vermeyen Aliyev, ABD'li kanala ders niteliğinde açıklamalarda bulundu. Aliyev, Türkiye'nin Dağlık Karabağ bölgesinde problem yarattığını söyleyen Fox News muhabirinin iddialarını kesin bir dille reddederek,"Türkiye bize politik destek sağlıyor, onlar bizim dostumuz ve müttefikimiz ve biz de bu kadar harika bir dostumuz olduğu için oldukça gururlu ve mutluyuz. " ifadelerini kullandı.

Aliyev, 'Türkiye sizi savaşa zorluyor' diyen ABD'li muhabire istediğini vermedi: Bu kadar harika bir dostumuz olduğu için oldukça gururluyuz

"TÜRKİYE GÜÇLÜ VARLIĞIYLA HERKESE MESAJ VERİYOR"

Türkiye'nin uluslararası arenada önemli bir politik güç olduğunu yineleyen Aliyev, muhabirin "Türkiye sizi savaşa zorluyor" sözlerini ise "Hayır, asla. Türkiye bize politik destek veriyor ve bu her şeyden önemli. Çünkü Türkiye 'Biz Azerbaycan'ın yanındayız' dediğinde bu herkese açık bir mesaj olarak ulaşıyor." şeklinde yanıtladı.

"6 TANE S 300 İMHA ETTİK"

''27 Eylülden beri ordumuz 6 S-300 imha etti'' diyen Aliyev'in, ABD'li muhabirin tüm provokatif sözlerine karşı tokat niteliğinde verdiği cevaplar, iki kardeş ülkenin arasındaki bozulmaz bağı bir kez daha dünyaya göstermiş oldu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri İlham Aliyev Fox News Türkiye Haberler

500

Yorumlar (84)

Ejderha:

Filistinlilerin haklarını savunmak biz Türkleremi kaldı, Arap olacak o haysiyetsiz köpekler ne yapıyor. Bırakın filistinin hakkını savunmayı, İsrail ve abd köpekliğini yapıp Türk düşmanlığı yapıyorlar. Şunu asla unutmayın Türkün Türkten başka dostu yoktur. Sahip çıkmamız gereken Azeri Türk kardeşlerimiz var

115
95
yanıtYanıtla
Ali:

Biz filistinin haklarını değil bizim ve tüm islamin kutsallarından olan mescidi aksa için ve ordaki masum müslüman halk için yapıyoruz. ki dahi osmanlıdan kalan bir öc var onunda öcünü alacağımız zamanlar için. .

yanıt20
yanıt0
AHMET:

EJDERHA KARDEŞİM, ARAPLARIN BAŞINDAKİ ADAMLAR MÜSLÜMAN OLSAYDI BİZİM SAVUNMAMIZA GEREK KALMAZDI. ANCAK ŞU ANDAKİ YÖNETİM İSLAMİYET ÖNCESİNİN KALANLARINDA BU YÜZDEN BİZ YARDIMA MECBURUZ.

yanıt3
yanıt0
...:

Ahmet kardeşim. Arapların başına o zaman hiç bir zaman müslüman geçmemiş. Bu milletten hiç bir zaman hayır görmedik şimdiye kadar. Bundan sonrada görmeyiz. Boşuna arap seviciliği yapmayınız.

yanıt3
yanıt1
Biz filistini arap olduğu için değil bizim ve tüm :

Biz filistini arap olduğu için değil bizim ve tüm islamin kutsallarından olan mescidi aksa için ve ordaki maum müslüman halk için yapıyoruz.unutmayalim

79
21
yanıtYanıtla
Meral keskin:

Biz bunu abuk milliyetçilere anlatamıyoruz. Araplar umrum değil, ama peygamberimizin hayrına çiğ tavuk yenir

yanıt0
yanıt0
Halil alp:

Filistin her zaman Türkiye karşıtı töröristleri yetiştirip Türkiyeye karşı bir tavır aldilar

yanıt0
yanıt0
Elcin:

Siz once irk yoldasiniz olan dogu turkistani dunusun

yanıt0
yanıt0
50iq altı oy kullanamasın:

onlar da arkandan avrupa ile bir olup kuyunu kazsın. arap seviciliği yapmayın kafasız insanlar

yanıt5
yanıt9
IQ SU OLMAYAN SALAĞA CEVAP:

SEN ONLARI NABLUSTA BIRAKIP KAÇTIN.

yanıt1
yanıt6
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title