25-Nisan-2024 18:20:40

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
ALIN GELİN O FABRİKALARI!

ALIN GELİN O FABRİKALARI!

Dilovası’nda yaşanan çevre kirliliği vakaları geçtiğimiz Cuma günü TBMM’de tartışıldı. Buradaki bazı fabrikalarla ilgili ortaya atılan olumsuz düşünceler Gerede için fırsat doğurdu.  

Dilovası’nda istenilmeyen hurda demir işleyen fabrikalar için vatandaşlar, Bolu Milletvekili Küpçü, Belediye Başkanı Allar ve GTSO Başkanı Kaşka’dan girişimde bulunmalarını bekliyor.

Dilovası’nda yaşanan çevre kirliliği vakaları geçtiğimiz Cuma günü TBMM’de tartışıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM’de fabrikalar ile ilgili sert ifadeler kullandı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çevre kirliliği ve insan sağlığını etkileyen bir çok fabrikadan TBMM’de bahsederken, Gerede’de 200 işçiye ekmek kapısı olan İlamet Metal firması gibi Dilovası’nda bulunan ve hurda demir işleyen 2 demir çelik fabrikasının buradan taşınması için ciddi bir kamuoyu oluşturmak gerektiğini, bu konuda hükümete çok ciddi görev düştüğünü ve ilçeyi yönetenlerin hatalarını halkın çektiğini dile getirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise Dilovası’nın maskesiz girilemeyen bir yer haline geldiğini belirtti.

Demir Çelik Fabrikalarının kurulabileceği bir OSB’si bulunan ve son yıllarda yatırım yapan sanayici sayısıyla dikkat çekmeye başlayan Gerede Organize Sanayi Bölgesi’ne bu 2 hurda demir işleyen fabrikanın kazandırılması için ne bekleniyor?

İzleyen hayret etti!

TBMM’nin TRT 3 kanalında canlı olarak yayınlandığı esnada Dilovası’nda fabrika istenilmemesi durumunu Gerede’deki vatandaşlar hayretle izlerken, “biz arıyoruz, adamlar atacak yer arıyor” yorumunda bulundular.

Özellikle hurda demir işleyen fabrikaların Gerede’ye davet edilebileceğini belirten ilçedeki vatandaşlar, bunun için Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve GTSO Başkanı ve aynı zamanda TOBB Disiplin Kurulu Üyesi olan Ersin Kaşka’nın girişimlerde bulunarak, bu durumu Gerede’nin lehine çevirebileceklerini ifade ettiler.

İyi bir kulis ve çalışma ile Dilovası’nda istenmeyen 2 dev demirçelik fabrikasının Gerede’ye çekilebileceği belirtilirken, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün Kocaeli Milletvekilleri ile temasa geçebileceği, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ise Dilovası Belediyesi ile kardeş belediye olunması için girişimler yapabileceği, yine GTSO Başkanı Ersin Kaşka’nın Gebze oda-borsa yöneticileri ile temasa geçebileceği ifade edildi.

1 Yorumlar
erol

Gerkonsan ne oldu gerkonsan geçen secim boy boy resim cektirenler 1500 kişiyi işe alanlar hacmi utanmazar gerçi kimsenin hesapta sorduğu yoksa hep yalan dolan 20 yıldır gerede nin uçuşu geri gidiyor hep gelecek gidecek

Cevap bırakın