• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 27 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 26 °C
  • Uşak 21 °C

Aliağalılar, 23 Nisan Coşkusunu Balkonlarında Yaşayacak

Aliağalılar, 23 Nisan Coşkusunu Balkonlarında Yaşayacak
Aliağalılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100.Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu bu yıl bandolar eşliğinde balkonlarda yaşayacak.

ALİAĞALILAR, 23 NİSAN COŞKUSUNU BALKONLARINDA YAŞAYACAK

Aliağalılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100.Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu bu yıl bandolar eşliğinde balkonlarda yaşayacak. 

Her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen ‘23 Nisan Aliağa Uluslararası Çocuk Şenliği’ni bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle ertelemek zorunda kalan Aliağa Belediyesi, ulusal egemenlik coşkusunun aynı heyecanla yaşanması için kenti bando ekipleriyle coşturacak. Aliağalılar, 23 Nisan günü evlerinin balkonlarından bayraklarıyla bandonun çalacağı marşlara eşlik edecek.  

23 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı tüm balkonlardan vatandaşlarca okunacak. ‘23 Nisan Kutlu Olsun’ şarkısı ve ‘Harmandalı Zeybek Havası’ belediye hoparlörlerinden yayınlanacak. Saat başı 23 Nisan ile ilgili şarkılar belediye hoparlörlerinden verilecek.

Saat 18.30 ile 19.00 saatleri arasında bando eşliğinde, Zeybek Oynayan Atatürk Heykeli etrafında balonlar uçurulacak. 18.30-19.30 saatlerinde İstiklal Caddesi’nde bando eşliğinde 23 Nisan marşları çalınacak. Saat 21.00’de ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da hep bir ağızdan balkonlardan İstiklal Marşı okunacak. Ardından bandolar eşliğinde 23 Nisan şarkıları söylenecek. 

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARINA 20 BİN BAYRAK
Aliağa Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala cadde ve sokakları Türk Bayrakları, ay yıldızlı flamalar ve Atatürk posterleriyle donatıyor. Kentin çeşitli noktalarında bulunan billboardları 23 Nisan görselleri ile süslüyor. Belediyeye bağlı Milletin Ekibi de bayram öncesi vatandaşlarına sürpriz yaparak çeşitli noktalara kurduğu stantlar vasıtasıyla bayrak dağıtımı gerçekleştiriyor. 20-21 ve 22 Nisan tarihleri içerisindeki bayrak dağıtımları sayesinde toplam 20 bin ay yıldızlı bayrak Aliağalılar ile buluşturulmuş olacak. Bayrak dağıtımından memnuniyet duyduklarını ifade eden Aliağalılar, şimdiden bayram heyecanını yaşamaya başladılar. 

ALİAĞA BELEDİYESİ, ÇOCUKLAR İÇİN ÖDÜLLÜ 23 NİSAN YARIŞMALARI DÜZENLEDİ 
Aliağa Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. Yılına özel olarak muhteşem ödüllerle dolu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenledi. Salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan ve eğitimlerine evlerinden devam etmek zorunda kalan öğrencilerin evde geçirdikleri vakitleri verimli bir şekilde geçirmeleri için düzenlenen yarışmada başvurular 20 Nisan Pazartesi saat 12.00 itibariyle son buldu. Başvuruların sadece e-posta üzerinden yapıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri 23 Nisan günü saat 15.00’te belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyurulacak. Değerlendirme sonucunda yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere ise akıllı saat hediye edilecek. Öğrencilerin ödülleri aynı gün adreslerine teslim edilecek.  

ÇELENK TÖRENİ SINIRLI KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapacak. Cumhuriyet Meydanı’nda sınırlı katılım ile yapılacak resmi çelenk töreni saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Tören, sosyal mesafeye uygunluk ve maske kullanımı kriterleri gözetilerek icra edilecek. 

ALİAĞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HASHTAG ÇALIŞMASI YAPACAK 
Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca, 23 Nisan coşkusunu sosyal medyaya da taşıyacak. Sosyal medyada #YüzüncüYıldaOnbinlereSesOlduk hashtagi ile yapılacak paylaşımlar ile balkonlarda yaşanacak coşku görüntüleri tüm dünyaya ulaşacak. Balkonlarda yaşanan 23 Nisan coşkusu öğretmen, öğrenci ve velilerin yapacağı paylaşımlarla tüm dünyada ses getirecek. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-serkan-acar-(1)-013-026.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894