131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞALI EGECAN’DAN GURURLANDIRAN BAŞARI

16 Nisan 2018, Pazartesi 06:05

     


Minik Yıldız Türkiye Karate Şampiyonasına Aliağa Demir Spor Kulübü damgasını vurdu. Şampiyona’da Aliağalı Doğan Egecan Tercan rakibini 1-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

29 Mart-01 Nisan tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen 59 ilden 2204 kişinin katıldığı Minik Yıldız Türkiye Karate Şampiyonasına Aliağa Belediyesi Aliağa Demir Spor Kulübü adına 3 sporcu katıldı. Şampiyona’da rakibini 1-0 yenerek Türkiye Şampiyonu olan Doğan Egecan Tercan 27-29 Nisan’da Belgrad’da yapılacak şampiyonaya katılma şansı yakaladı.

Henüz mavi kuşakta olan 10 yaşındaki Doğan Egecan Tercan, +45 kg Kumite Dalı’nda Türkiye Şampiyonu oldu. İlk rakibi Adanalı sporcuyu 8-0 farkla 30 saniyede yenen Tercan, İkinci turda İstanbullu sporcu ile yaptığı maçı yine 8-0 farkla süre bitmeden yendi. Yarı finalde Ankaralı rakibiyle 0-0 berabere kalarak hakem kararı ile finale adını yazdıran Tercan finalde daha önce yenildiği Antalyalı rakibini 1-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Doğan Egecan Tercan’ın aldığı başarıdan gurur duyduğunu dile getiren Antrenör Nezahat AKSU “Aliağamızı en iyi şekilde temsil eden Doğan Egecan Tercan, 27-29 Nisan 2018 de Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yapılacak olan Balkan Çocuklar Karate Şampiyonasına katılmaya hak kazanarak ülkemizi de en iyi şekilde temsil edecek. Öncelikle ilk hedefimiz Balkan Şampiyonu olmak ve daha sonra Avrupa, Dünya, Olimpiyatlarda birinci olmak. Şampiyona dönüşü Aliağa Belediye Başkanımızı ziyarete gittik. Spora her türlü desteğini eksik etmeyen Belediye Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler