131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA’DAKİ SİYASİLER ERKEN SEÇİM İÇİN NE DEDİ?

19 Nisan 2018, Perşembe 07:37

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018'de erken seçim kararı aldıklarını açıkladı. Aliağa’daki siyasi parti başkanları kararı yorumladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasından sonra siyaset gündemi bir anda ısındı ve birçok görüşme gerçekleşti. Bahçeli'nin sözlerinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı'nın kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Tüm bu açıklamaların, görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de basın mensuplarının karşısına çıktı ve erken seçim kararı aldıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağını söyledi. Aliağa’daki siyasi partilerin ilçe başkanları da erken seçim kararını Aliağa Ekspres’e yorumladı. Başkanların konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KAZIM SAYIN

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan erken seçim yapılacağını açıkladı. İnşallah 24 Haziran tarihinden sonra ülkemiz tam olarak yeni sisteme geçecek. Alınan bu karar yenilenen parti teşkilatlarımızda heyecanla karşılanmıştır. Türkiye’de demokratik bir yönetim için her zaman büyük adımlar atan partimiz inşallah 24 Haziran’dan sonra gelecek Başkanlık Sistemi ile ülkemizin yükselişine önemli bir katkı daha sağlayacaktır. Partimiz daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de başarıya ulaşacaktır. Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı olarak seçime hazırız. Önümüzdeki süreç ülkemize, Aliağamıza ve teşkilatlarımıza hayırlı sonuçlar getirsin.

CHP İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ

CHP Aliağa İlçe Örgütü olarak seçime hazırız. Erken seçim kararını yerinde buluyoruz. Zira Devlet Bahçeli ‘Türkiye 2019 yılına kadar dayanamaz’ demiştir. Bizce de Türkiye 2019 yılına kadar dayanamaz. Ancak tek adam iktidarının tescillenmesi için uğraşmak değil, ona karşı çıkmak, karşı durmak için dayanamaz. 2019’da getirilmesi beklenen tek adam rejimi zaten bugün hayattadır. Bu seçim bir an önce yapılsın ve Türkiye 2019 yılına kadar tek adam rejimini değil, bu günden demokrasiyi yaşasın. Bu erken seçimi talebi Cumhur İttifakı’nın havlu attığının itirafıdır. Türkiye hem yanlış politikalarla kan kaybetmektedir hem de ittifak hızla kan kaybetmektedir. Daha fazla aleyhlerine bir tablo oluşmaması için bir an önce bundan sonuç almaya çalışmaktadırlar.

MHP İLÇE BAŞKANI ABDURRAHİM AYDEMİR

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin aldığı karar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonrasında seçim tarihi genel başkanımızın söylediği tarihten daha erken bir tarihe alındı. Ülkedeki bazı belirsizliklerin ortadan kalkması ve güneydoğudaki ile Suriye’deki gelişmeler göz önüne alındığında seçimlerin bir an önce yapılması lazım. 24 Haziran’da yapılacak olan seçim memleketimize, devletimize, milletimize hayırlı olsun. İnşallah hayırlı sonuçlar çıkar, hayırlı bir sonuç çıkacağına da inanıyorum.

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI YÜCEL KARAŞAN

Biz bunu erken seçim olarak nitelendirmiyoruz. Baskın seçim olarak nitelendiriyoruz. Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. İYİ Parti yarın yapılacakmış gibi seçimlere yurt genelinde hazırdır. Önümüzde hiçbir engel yok. Teşkilatlarımız diri, heyecanlı ve inançlı. Allah nasip ederse 25 Haziran İYİ Parti’nin hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidar olacağı tarihtir. İYİ’lerin kazanacağı tarihtir. İYİ Parti’nin seçimlere katılamayacağı yönündeki iddialar doğru değildir. Biz 1. Olağan Kongremizi 12 Aralık 2017 tarihinde yaptık. Bunu takiben 6 aylık süreç 12 Haziran’a denk geliyor. Seçimler de 24 Haziran’da yapılacak. Dolayısıyla seçime katılmamız noktasında hukuki bir engel yok.

DSP İLÇE BAŞKANI OSMAN KOCABIYIK

Demokratik Sol Parti olarak ülke genelinde teşkilatlarımızla birlikte seçime hazırız. Mevcut siyasi iktidar gün geçtikçe kan kaybediyor ve ülkeyi felakete sürüklüyor. Ben halkımızın 24 Haziran’da gerekeni yapacağına ve ülkeyi bu iktidardan kurtaracağına inanıyorum. Yapılacak olan erken seçim vatanımıza ve milletimize hayırlı sonuçlar getirsin.

HDP İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÖZCAN

HDP olarak demokratik ortamlarda yapılacak olan seçimlere her zaman hazırız. Kitlemizle, üyelerimizle, parti başkanlıklarımızla seçime hazırız. Yeter ki ülkede demokratik bir seçim olsun. Hileli bir seçim olmasın. Bu iktidar zaten miadını doldurmuştur. Ülkenin bir an önce refaha, barışa, huzura kavuşması için yeni bir seçimle yeni bir iktidarın, demokratik bir iktidarın başa gelmesi temennimizdir.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler